Porošenko apsveicis Vējoni; uzsvēris abu valstu attiecību svarīgumu (84)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ukrainas prezidents Petro Porošenko piektdien telefonsarunā ar jaunievēlēto Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni uzsvēra abu valstu tālākas sadarbības svarīgumu un atzīmēja Latvijas lielo atbalstu Ukrainai, paziņoja Ukrainas prezidenta preses dienests.

Porošenko sacīja, ka Latvijas atbalsts Ukrainai, tās suverenitātei un nākotnei Eiropā ir augstā līmenī, par ko viņš pārliecinājies, nesen apmeklējot Rīgā notikušo Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitu.

«Porošenko arī uzsvēra, ka Ukraina starp savām prioritātēm redz eiropeiskas perspektīvas iegūšanu un bezvīzu režīma ar ES ieviešanu, un pauda cerību, ka Latvija atbalstīs Ukrainu šajā ceļā,» teikts Ukrainas prezidenta preses dienesta paziņojumā.

Ukrainas prezidents uzsvēra, ka ir svarīga tālāka sadarbība starp abām valstīm, it īpaši ekspertīzes un atbalsta sniegšana Ukrainas un ES Asociācijas līguma īstenošanā, dalība NATO trasta fondos un militāri tehniskajā jomā.

Vējonis sarunā ar Porošenko apliecināja atbalstu tālākai partnerības attīstībai starp Ukrainu un Latviju, kā arī pauda cerību par situācijas mierīgu noregulējumu Donbasā.

Porošenko arī apsveica Vējoni ar ievēlēšanu par Valsts prezidentu un uzaicināja viņu apmeklēt Ukrainu.

Komentāri (84)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu