Brigmanis atbalstīs Bergmaņa kandidatūru aizsardzības ministra amatam (156)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Augusts Brigmanis atbalstīs Saeimas deputāta Raimonda Bergmaņa (LZP/ZZS) kandidatūru aizsardzības ministra amatam.

Intervijā Latvijas Radio Brigmanis norādīja, ka ir skeptisks pret dažādiem «ekspertiem», kuri kritiski izteikušies par Bergmani. Viņš atgādināja, ka šādi eksperti savulaik kritizējuši arī pašreizējo aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, kurš pēc tam kļuvis par populārāko valdības ministru un atzinīgi novērtēts no NATO sabiedroto puses.

Viņš atzina, ka ZZS ir arī citi šī amata kandidāti un šodien valdes sēdē tie tiks apspriesti.

Kā ziņots, ZZS valde šodien apspriedīs jautājumu par kandidātu uz drīzumā vakanto aizsardzības ministra amatu, aģentūru LETA informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Valdes sēde notiks plkst.13 ZZS Saeimas frakcijas telpās.

ZZS veidojošā Latvijas Zaļā partija (LZP) gatava aizsardzības ministra amatam deleģēt Saeimas deputātu Raimondu Bergmani (LZP/ZZS), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Šajā jautājumā lēmums vēl jāpieņem arī ZZS.

Kā ziņots, Bergmanis aģentūrai LETA sacīja, ka LZP valde viņu ir uzrunājusi par aizsardzības ministra amata ieņemšanu. Viņš pieļauj, ka atbilde uz šo jautājumu viņam ir jāsniedz līdz šodienai, kad viņš ir uzaicināts piedalīties ZZS valdes sēdē.

Bergmanis uzsvēra, ka tas nav vienkāršs lēmums, tāpēc pirms tā pieņemšanas nepieciešams visu izvērtēt. Viņš ir pagodināts, ka ir uzrunāts kļūt par aizsardzības ministru, reizē akcentējot, ka «tā ir ļoti liela un milzīga atbildība».

Jauns aizsardzības ministrs tiek meklēts, jo līdzšinējais ministrs Raimonds Vējonis ievēlēts Valsts prezidenta amatā.

Komentāri (156)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu