Kā pasargāt sevi un ģimeni no alerģijas. Speciālistu konsultācijas un meistarklases (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šonedēļ piektdien, sestdien un svētdien (no 12. – 14.jūnijam) Rīgā Lucavsalā «Neutral» akadēmija rīko akciju «Diena BEZ alerģijas», kurā izglītos iedzīvotājus, kā pasargāt sevi un ģimeni no alerģijām un kā ar tām vislabāk sadzīvot. Pasākuma ietvaros interesenti varēs aprunāties ar alergologu Daci Kārkliņu, kā arī bērni varēs piedalīties dažādās izzinošās meistarklasēs un spēlēs.

Akadēmijas vēstniecība Lucavsalā darbosies trīs dienas no plkst. 11.00 – 15.00. Tajā varēs saņemt alergologa bezmaksas konsultāciju. Vienlaikus bērniem būs iespēja uzzināt, kā sevi pasargāt no saslimstības ar alerģijām, piedaloties dažādās izzinošās spēlēs un meistarklasēs.

Tās ietvaros alergologi aicina iedzīvotājus vismaz vienu dienu izmainīt savus un ģimenes paradumus, tādā veidā samazinot alergēnu veidošanos, kas veicina alerģiju un ar to saistītu slimību veidošanos.

Ieva Cīrule, Latvijas Alergologu asociācijas vadītāja: «Mūsdienās attīstītajās valstīs alerģiskas izpausmes var jau novērot aptuveni 40% iedzīvotāju un ir skaidrs, ka šis īpatsvars tuvākajos gados tikai pieaugs. Alerģija ir kļuvusi par mūsdienu urbānās pasaules slimību. Viens no alerģijas rašanās iemesliem ir vide, ko esam ap sevi izveidojuši un kas ir bagāta ar dažādiem alergēniem. Tādēļ ārsti mudina negaidīt alerģisku simptomu parādīšanos, bet savlaicīgi pievērst uzmanību saviem ieradumiem.»

Padomi paradumu maiņai ir īpaši svarīgi tiem, kas vēl nesaskaras ar alerģiju:

- Izvēlieties uzturā produktus, kas nesatur mākslīgus uzlabotājus un kas audzēti pēc iespējas dabiskākos apstākļos;

- Atceraties, ka tīrība mājās un personīgā higiēna ir svarīga, bet nepārspīlējiet ar to, jo pārlieku sterilā vide mazina mūsu imūnsistēmas aizsardzības spējas;

- Dodiet priekšroku mazgāšanas un ķermeņa kopšanas produktiem, kas neveicinās alerģiju rašanos;

- Izvairieties no kaitīgiem ieradumiem, piemēram, smēķēšanas, kas arī ir viens no alerģiju veicinošiem faktoriem. Tāpat svarīgi neuzturēties smēķējošu cilvēku tuvumā;

- Alerģijas daudz vairāk ir novērojamas pilsētniekiem, un pie tā vainīgs ir arī piesārņotais gaiss un vide, kurā ikdienu uzturamies. Pēc iespējas vairāk izvēlaties uzturēties dabiskā vidē – laukos, mežā, pludmalē un citviet, kur nav izplūdes gāzu un CO2 kopumā radītais piesārņojums;

Pievērsiet uzmanību savam dzīvesveidam kopumā – cik tas ir dabīgs un draudzīgs jūsu organismam?! Atceraties, ka mūsdienās arvien vairāk ar alerģiju saskaras bērni agrā vecumā, kas visticamāk ir mūsu dzīvesveida un uztura rezultāts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu