Rātslaukumā vasaras saulgriežus svinēs jogas praktizētāji (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Svinot gada visgarāko dienu, nākamnedēļ, 18.jūnijā, Rātslaukumā uz sesiju «Saules sveicināšana» pulcēsies jogas praktizētāji, informēja jogas pasniedzēja un pasākuma organizatore Svetlana Degtarjova.

Pasākumā piedalīsies dažādu jogas skolu, studiju un grupu pārstāvji, kā arī aktīvi cilvēki, kurus interesē sava garīgā un fiziskā attīstība.

Sesijas dalībnieki izpildīs asanu kombināciju, kas būs pa spēkam ne vien pieredzējušiem jogas praktizētājiem, bet arī tiem, kas ar jogu pazīstami ļoti nedaudz. Katram dalībniekam tiks izsniegtas lapas, kurās būs redzama izpildāmo asanu secība.

Pasākums ilgs 25 līdz 30 minūtes. Visa jogas sesija notiks dzīvās mūzikas pavadījumā, piedaloties tādiem slaveniem garīgās mūzikas izpildītājiem kā Jakovs Čeičs-Sultans, Juns Jala, Kirils Popovs, Slava Kokorevičs, Jurijs Fatejevs un Olga Savina.

Sesija «Saules sveicināšana» Rīgā notiks jau ceturto gadu. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad sesija «Saules sveicināšana» notiks vienā no Rīgas gleznainākajām vietām - vecpilsētas Rātslaukumā. Pirmais šāds pasākums notika 2012.gadā un sapulcināja vairāk nekā 100 dalībnieku. «Sagaidāms, ka šogad piedalīsies vairāki simti cilvēku - ne tikai jogas skolu un studiju pārstāvji, bet arī aktīva dzīvesveida piekritēji, kas nodarbojas ar dažādām garīgām un ezoteriskām praksēm. Pēc iepriekšējā gada pieredzes var teikt, ka starp dalībniekiem nokļūst arī nejauši skatītāji, garāmgājēji un galvaspilsētas viesi,» stāsta Degtarjova.

Viņa norāda, ka līdzīgas akcijas ir notikušas arī citās pasaules valstīs. Jogas sesija nav saistīta ar reliģisku ievirzi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu