TV ekrānos atgriežas populārais seriāls «Sirdsmīļā Monika» (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Viņas izgājienus iemīlēja vairāk kā miljons latviešu, šo sievieti mīlēja kā mājsaimnieces, tā biznesa lēdijas, bērni un pat visskarbākie valsts vīrieši... Tā nav neviena cita kā asprātīgā, čaklā un reizēm naivā Sirdsmīļā Monika! Lai sagatavotos jauniem notikumiem Monikas dzīvē, vēl līdz rudenim ikvienu sagaida atkalredzēšanās prieks un kopīgas atmiņas ar lielisko četrotni – Moniku un Robertu Rambāniem, Hildu un Žani Vimbām.

Īstena vērtība cauri laikiem

Seriāls ir ieguvis plašu skatītāju atzinību visdažādākajās auditorijās, aplūkojot TNS Latvia datus, redzams, ka Sirdsmīļā Monika ir bijis ļoti populārs seriāls, pavisam kopā ieinteresējot teju 90% jeb 1 997 000 Latvijas skatītāju!* Pateicoties lielajam atbalstītāju pulkam, seriālam kopumā ir divas sezonas. Tāpat Sirdsmīļā Monika paspējusi izdot divus mūzikas albumus, kā arī izveidot īpašu Vecgada šovu. Savukārt koncertūrē izbraukāta visa Latvija un sniegti vairāk nekā 70 koncerti. Arī mūsdienās daudziem latviešiem izdzirdot vārdu salikumu Sirdsmīļā Monika, tiek nodungota kāda no repertuāra dziesmām, piemēram, Monika neapnika, Tu, mans mazais Čipendeil vai kāda cita.

Sadzīves komiskās situācijas

Īstenas vērtības ir jāatceras, tāpēc jau drīzumā LNT ekrānos nonāks seriāls «Sirdsmīļā Monika», kas parāda dažādas sadzīviskas situācijas un īstu kaimiņu būšanu! Galvenā varone Monika (Mirdza Martinsone) ir mazliet neaprēķināma karstgalve ar noslieci uz dažādu plāniņu kalšanu, sievišķīga, dažkārt viltīga, dažkārt aprobežota. Nereti vispirms rīkojas, pēc tam domā, un rezultātā sanāk amizantas un kuriozas situācijas. Monika ir mājsaimniece, kura ilgojas būt kas vairāk. Viņas vīrs Roberts (Jānis Reinis) ir talantīgs aktieris, pareizāk sakot, estrādes mākslinieks, tomēr intelektuālā ziņā nav nekāds spīdeklis. Īsts latgalietis – temperamentīgs, iekarsīgs, dažkārt kūtrs un laisks. Kad noskaišas vai ir ļoti uztraucies, sāk bārstīt frāzes latgaliski. Roberta latgaliešiem raksturīgā stūrgalvība un temperaments liek smaidīt ikvienam skatītājam.

Monikas un Roberta kaimiņi un dzīvokļa saimnieki ir Vimbu pāris – Hilda (Olga Dreģe) un Žanis (Leons Krivāns). Dzīvo kādā no vecajiem centra namiem, atguvuši savu īpašumu un to veiksmīgi apsaimnieko. Hilda un Žanis ir gados vecāki par galveno pāri – ziņkārīgi un pļāpīgi. Mēdz viens otru pavilkt uz zoba, tipiski lauleņi ar stāžu. Žanis parasti omulīgs, Hilda vienmēr iesaistās Monikas izdarībās. Līdzko galvenajiem varoņiem rodas kāds skandāls, kaimiņi, kas dzird visu augšstāvā notiekošo, tūliņ ir klāt ar savu pieredzi, mīlestību, gatavi palīdzēt risināt konfliktu, bet finālā viss iznāk vēl sliktāk, kā jau tas parasti notiek arī dzīvē.

Vai zināji, ka?

Pašmāju Sirdsmīļā Monika aizgūta no Amerikā tik populārā televīzijas seriāla I Love Lucy, kura pirmsākumi meklējami tālajā 1951.gadā. I Love Lucy tolaik bija skatītākais seriāls ASV. Tas ieguvis piecas prestižās Emmy balvas un neskaitāmas nominācijas. 2007.gadā žurnāls Time to iekļāva simts visu laiku labāko pasaules TV šovu sarakstā. Neraugoties uz to, ka ir pagājuši vairāk nekā 60 gadi, seriāls joprojām ir ļoti populārs – ik gadu ASV to noskatās ļoti daudz cilvēku.

Sagaidiet Sirdsmīļo Moniku jau no 3. jūlija piektdienās plkst. 21:10 kanālos LNT un TVPlay!

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu