Bostonas maratona spridzinātājs pirmo reizi runā publiski (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Džohars Carnajevs, 21 gadu vecais notiesātais par nāvējošo uzbrukumu Bostonas maratonam 2013.gadā, pirmo reizi kopš aresta runājis publiski, raksta «Huffington Post».

Runājot pirms oficiālās notiesāšanas uz nāvi, Carnajevs atvainojās par «dzīvībām, ko paņēmis», un lūdza Allāham žēlastību gan sev, gan savam mirušajam brālim, kurš bija viņa līdzdalībnieks uzbrukumos.

«Es lūdzu Allāham dāvāt tev žēlastību. Es lūdzu par tavu atbrīvošaanu, dziedināšanu, labklājību, veselību,» viņš paziņoja Nacionālajam Publiskajam Radio.

Carnajevs esot runājis aptuveni piecas minūtes, reizēm ieturot pauzi, it kā cenšoties sakopot domas.

2013.gada 15.aprīlī eksplodēja divas bumbas, izgatavotas no spiediena katliem, nogalinot trīs skatītājus un ievainojot 264 cilvēkus netālu no elites skrējiena finiša līnijas. Dažas dienas vēlāk Kembridžā, Masačūsetsā, Tsarnajevs un viņa 26 gadus vecais brālis Tamerlans nogalināja Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta policistu.

Tamerlans tajā pašā vakarā mira policijas apšaudes laikā. Džohars tika notverts dažas stundas vēlāk, slēpjoties laivā, uz kuras viņš bija uzrakstījis, ka uzbrukumi bija atriebība par musulmaņiem visā pasaulē, kurus nogalinājusi ASV valdība.

Zvērinātie maijā piesprieda Carnajevam nāves sodu sešās epizodēs, apsūdzot viņu par 30 federālajiem pārkāpumiem, tai skaitā par spridzināšanu publiskā vietā un sazvērestības īstenošanu ar masu iznīcības ieroci.

Pirms tam runāja spridzināšanas upuri un viņu ģimenes locekļi. «Tevis izdarītās izvēles ir nicināmas,» paziņoja Patrīcija Kempbela, 29 gadus vecās Kristālas Kempbelas māte, kura tika nogalināta maratona laikā.

Carnajevs tiks ieslodzīts Terehotas cietumā, Indiānā. Paredzams, ka viņš pārsūdzēs spriedumu, pamatojoties uz to, ka prāvai nevajadzēja notikt Bostonā.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu