Izcēlies ugunsgrēks Ķemeru nacionālajā parkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien pēcpusdienā izcēlies meža un purva ugunsgrēks Ķemeru nacionālajā parkā netālu no Kaņiera ezera, liecina Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) publicētā informācija sociālajos tīklos.

Pēc informācijas uz plkst.21.30 ugunsgrēkā degšanas platība ir ap desmit hektāriem.

Uz vietas dzēšanu koordinē Valsts mežu dienests (VMD), kā arī strādā vairākas Valsts ugunsdzēsības un glābšana dienesta brigādes un arī Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti.

Dzēšanā iesaistīti arī helikopters ar ūdens maisu, kas sniedz ievērojamu atbalstu, jo degšanas vietu ar transportu sasniegt nav iespējams, skaidro DAP. Arī Nacionālie bruņotie spēki informē, ka NBS helikopters sniedz atbalstu meža ugunsgrēka dzēšanā Engures novada Smārdes pagastā.

Ugunsgrēks izcēlies netālu no tūristu iecienītā Kaņiera pilskalna takas. Līdz ar to DAP lūdz pagaidām šo un arī citus dabas tūrisma objektus Kaņiera ezera apkārtnē neapmeklēt, lai neapdraudētu savu veselību un netraucētu atbildīgo dienestu darbu.

VMD Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis aģentūrai LETA arī sacīja, ka ugunsgrēks izcēlies pie Antiņciema. Dzēšanas darbos uzreiz tika iesaistīts helikopters.

DAP atgādina - tā kā šī ir nacionālā parka teritorija, tad arī izmantot bezpilota lidaparātus jeb dronus, šajā vietā ir aizliegts.

Karstajā un sausajā laikā mežos ir ārkārtīgi liela ugunsbīstamība, tādēļ ikvienu aicina ievērot vislielāko piesardzību, lai nejaušas vieglprātības vai neuzmanība neizraisītu nenovēršamas sekas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu