Rīgā uzstāsies dāņu grupa «Efterklang» (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18. augustā 25 gadu jubileju svinēs Dānijas Kultūras institūts Latvijā, Igaunijā un Lietuvā. Šo svinību ietvaros mūzikas namā «Daile» koncertu sniegs grupa «Efterklang», kas prezentēs savu jaunāko projektu LIIMA. Koncertu rīko Dānijas Kultūras institūts Latvijā sadarbībā ar nepieradinātās mūzikas biedrību «Skaņu mežs».. 

Lai gan «Efterklang» sastāvā ir trīs mūziķi – Kaspers Klauzens (Casper Clausen), Madss Kristians Brauers (Mads Christian Brauer) un Rasmuss Stolbergs (Rasmus Stolberg) -, koncertos šo trijotni vienmēr papildinājis viesmūziķu klāsts, un pēdējā pusotra gada laikā kā viesis grupai allaž pievienojies somu perkusionists Tatu Renke (Tatu Rönkkö). Viņa muzikālais ieguldījums pakāpeniski ietekmējis grupas skanējumu, kā rezultātā arī tapis jaunais «Efterklang» projekts LIIMA.

LIIMA tiek raksturots kā «Efterklang» sadarbības projekts ar Renke, un tas iezīmē periodu, kurā «Efterklang» tiecas pārvērtēt savu mainīt savu skanējumu.

Medijs «Time Out LIIMA» dzīvo priekšnesumu nodēvējis par «brīnišķīgu ceļojumu cauri virknei dažādu stilu un noskaņu», piebilstot, ka projekta mūzikai piemīt īpaši «dzīva» un spontāna sajūta. «Clash Music» savukārt par LIIMA koncertu Londonā raksta sekojoši: «LIIMA koncertā spēlēja tikai un vienīgi jaunu materiālu, ja vienu vienīgi pieļaujot vienu vai divus izņēmumus ar vecākām «Efterklan«g dziesmām, tomēr starp grupu un publiku tūlītēji izveidojās saprašanās. [..] Kaspera Klauzena vokāls ir tikpat valdzinošs kā allaž, un viņa melodijas rada patīkamu kontrastu salīdzinoši raupjajai ansambļa mūzikai.»

Koncerta sākums – 20:00.

LIIMA uzstāšanās mūzikas namā «Daile» ir daļa no Dānijas Kultūras institūta Latvijā 25. jubilejas svinībām. Tās ietvaros Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tiks prezentētas arī latviešu mākslinieka Voldemāra Johansona un dāņu mākslinieka Kristiana Skjoda (Christian Skjodt) skaņu instalācijas. Institūta pārstāvji bilst, ka, tā kā Dānijas Kultūras institūts dibināts kultūras vērtību apmaiņas vārdā, mūzika un skaņu māksla ir pateicīgas mākslas formas, kas šādas saites varētu stiprināt.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties «Biļešu servisa» kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena iepriekšpārdošanā – 10 EUR.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu