MTV Mūzikas video balvu nominācijās dominē Svifta un Šīrans (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix

Šī gada MTV Mūzikas video balvu nominācijās dominē amerikāņu popdīva Teilora Svifta, britu dziedātājs Eds Šīrans, kā arī R&B zvaigzne Bejonsa.

Svifta izvirzīta balvām deviņās kategorijās, kamēr Šīrans saņēmis sešas nominācijas. Bejonsa un producents Marks Ronsons katrs pretendē uz pieciem apbalvojumiem.

Par gada labākā videoklipa titulu sacentīsies Sviftas un hiphopa mūziķa Kendrika Lamara dziesma «Bad Blood», Bejonsas «7/11», Šīrana «Thinking Out Loud», Ronsona «Uptown Funk» un Lamara «Alright».

Sviftas klips «Blank Space» nominēts kategorijās «Labākais sieviešu dzimuma izpildītājas video» un «Labākais popmūzikas video».

Tomēr dziedātāja Nikija Mināža paudusi bažas, ka viņas klips «Anaconda» neesot iekļauts gada labākā videoklipa nominācijās viņas ādas krāsas dēļ. «Kad citas meitenes nāk klajā ar videoklipiem, kas pārspēj rekordus un atstāj iespaidu uz popkultūru, viņas tiek nominētas,» tvītoja Mināža. «Ja tavā videoklipā slavinātas sievietes ar ļoti slaidiem augumiem, tu saņemsi labākā video nomināciju. Melnādainas sievietes atstājušas lielu iespaidu uz popkultūru, taču reti tiek par to apbalvotas.»

Videoklips «Anaconda» netika nominēts galvenajā kategorijā, taču izvirzīts trijās citās, tostarp «Labākais sieviešu dzimuma izpildītājas video» un «Labākais hiphopa video».

MTV Mūzikas video ceremonijā ar astronauta statuju tiek godināti aizvadītā gada ievērojamākie mūzikas videoklipi.

Balvu ceremonijā vairākkārt gadījušies scenārijā neiekļauti notikumi, kas izraisījuši lielu ažiotāžu. Pirms diviem gadiem MTV Mūzikas video balvu skatītājus šokēja dziedātājas Mailijas Sairesas uzstāšanās ar dziesmas «Blurred Lines» izpildītāju Robinu Tiku. Ģērbusies miesaskrāsas bikini, viņa pavedinoši dejoja ar kanādiešu dziedātāju, kurš ir par viņu 16 gadus vecāks.

2009.gadā reperis Kanje Vests pārtrauca dziedātājas Teiloras Sviftas pateicības runu, lai pateiktu, ka viņas balvu patiesībā esot pelnījusi popdīva Bejonsa. Savukārt 2003.gadā Britnija Spīrsa uz skatuves kaislīgi noskūpstīja Madonnu.

MTV Mūzikas video balvu ceremonija, kuru vadīs skandalozā dziedātāja Mailija Sairesa, norisināsies Losandželosā 30.augustā.

MTV Mūzikas video balvu pasniegšana aizsākās 1984.gadā. Ceremonija padarīja slavenu tolaik vēl pavisam jauno mūzikas kanālu MTV.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu