Viņš bija tuvu nāvei, bet tagad vesels kā rutks! Kā Eminems uzveica atkarību (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu reperis Eminems cīņu ar atkarības vielām un lieko svaru uzvarējis, pievēršoties skriešanai, vēsta žurnāls NME.

2007.gadā reperis bija tuvu nāvei, nejauši pārdozējot narkotikas, kas lika viņam meklēt palīdzību rehabilitācijas klīnikā.

Pēc ārstniecības kursa pabeigšanas Eminemam radušās grūtības aizpildīt laiku, ko iepriekš pavadīja reibumā, kā iespaidā viņš būtiski pieņēmies svarā.

«Es biju tuvu 105 kilogramiem. Es neesmu pārliecināts, kā man izdevās kļūt tik lielam, bet man ir dažas domas. Tabletes «Vicodin» un «Valium», ko es lietoju gadiem, bojā kuņģi, tādējādi, lai mazinātu vēdergraizes, es nemitīgi ēdu un ēdu slikti,» atklāja reperis.

Pēc iznākšanas no slimnīcas viņam nācās iemācīties, kā dzīvot skaidrā, un viena no problēmām, kas viņu vajāja, bija bezmiegs.

«Ja vien nebiju salietojies pilnīgā nemaņā, man bija grūtības ar miegu. Tā es sāku skriet. Tas man deva dabisko endorfīnu kaifu, bet arī palīdzēja gulēt, līdz ar to tas bija ideāli,» sacīja reperis.

«Ir saprotams, kā cilvēki atkarību aizstāj ar aktivitātēm. Aizstāj vienu atkarību ar otru, bet tā otrā viņiem nāk par labu. Man ir atkarīgas personas smadzenes, un es pārmērīgi aizrāvos arī ar skriešanu. 26 kilometri dienā uz skrejceliņa. Es cēlos no rīta un stundā noskrēju 13 kilometrus. Pēc pārnākšanas mājās noskrēju vēl 13 kilometrus,» stāstīja Eminems.

No pārmērīgās slodzes reperis iedzīvojies muskuļu traumā, kas licis viņam pārdomāt savu treniņu grafiku un meklēt citas iespējas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu