KNAB: Šlesers ir atzīts par aizdomās turēto personu vairāku noziegumu izdarīšanā (249)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) apstiprina publiski izskanējušo informāciju, ka kādreizējais politiķis Ainārs Šlesers ir atzīts par aizdomās turēto personu vairāku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā.

Tā portālam «Apollo» pavēstīja KNAB.

Savukārt attiecībā pret Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Andri Ameriku (GKR) ir pieņemts lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu, jo izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka noziedzīgs nodarījums - kukuļdošanas mēģinājums nav noticis.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kā vēstīja LETA, Šlesers tāpat kā KNAB neatklāj, pēc kādiem Krimināllikuma pantiem viņam 5.augustā piemērots aizdomās turētā statuss, taču «skaļie» Krimināllikuma panti esot pazuduši. Tāpat nav zināms, kopumā cik un kādas personas šobrīd oligarhu lietā ir aizdomās turētā statusā. Visplašāk šajā lietā minēto personu vārdi izskanēja 2011.gada maijā, kad KNAB vērsās Saeimā ar lūgumu dot atļauju veikt kratīšanu toreizējā deputāta Šlesera dzīvesvietā, tomēr Saeima atļauju kratīšanai nedeva.

KNAB lūgumā bija minētas vairākas plaši zināmas personas, taču lielākā daļa no šiem cilvēkiem aģentūrai LETA vakar apgalvoja, ka nezina, vai viņiem tagad ir piemērots aizdomās turētā statuss. Starp šiem cilvēkiem ir Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, uzņēmējs Viesturs Koziols un citi.

Tā dēvētā oligarhu lieta tika ierosināta 2011.gada maijā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Sākotnēji lietā bija iesaistītas un tiesiskais statuss piemērots 11 personām. KNAB veica kratīšanas vairākās vietās Latvijā, tostarp ietekmīgu politiķu īpašumos - Aivara Lemberga Puzes īpašumā, Rīgas domē un brīvostas pārvaldē, Tautas partijas līdera Andra Šķēles ģimenei piederošās SIA «Uzņēmumu vadība un konsultācijas» (UVK) telpās un citos uzņēmumos.

Kratīšanas notika arī laikraksta «Neatkarīgā Rīta Avīze» izdevēja SIA «Mediju nams» telpās, kā arī toreizējā AS «Diena» kontrolpaketes īpašnieka Koziola kabinetā.

Komentāri (249)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu