Bijušā DTR līdera sieva atklāti pastāsta par vīra dzīvi un attieksmi pret ģimeni (186)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/SCANPIX

Bijušais «Doņeckas tautas republikas» (DTR) kaujinieku līderis Igors Girkins Donbasa kara laikā kļuvis ievērojami bagātāks, un vēl joprojām turpina saņemt naudu par karu, lai gan pats jau gadu tajā nepiedalās, vēsta ārvalstu mediji.

Girkina bijusī sieva Vera Girkina pastāstījusi medijiem, ka kaujinieks saņēmis dāsnu atlīdzību par Slavjanskas sagrābšanu, un tagad saņem ievērojamus naudas līdzekļus par kustību «Jaunkrievija».

«Viņš «izvilka lielo lozi» ar karu Donbasā, un pašlaik projekts «Jaunkrievija» ir galvenais Igora dzīvē. Par Slavjanskas sagrābšanu viņš saņēma ļoti lielu atlīdzību. Šeit varētu runāt par 200 000 eiro lielu summu. Daļu no šīs naudas viņš ieguldīja «Jaunkrievijas» fondā, un, lai arī Igors cenšas sevi pozicionēt kā kristāltīru cilvēku, viņš vienalga ļoti daudz tērē dažādiem mērķiem no malas,» saka Girkina.

Īsā laikā Girkins kļuva par atpazīstamāko un bagātāko Dobasa kaujinieku. Lai arī «Jaunkrievijas» fonda galvenais mērķis ir nodarboties ar humānās palīdzības vākšanu Donbasa iedzīvotājiem, Girkina atklāj, ka šis projekts ir drīzāk propagandas līdzeklis, un patiesībā vienkāršie kara skarto reģionu cilvēki nevienu neinteresē.

«Cilvēki ir gatavi atdot pēdējo, lai palīdzētu karā cietušajiem, taču rezultātā no šīs humānās palīdzības tiek veidots tāds kā komerciāls projekts. Man nav skaidrs, kāpēc Igors, kuram nekad nav bijuši svarīgi materiālie labumi, praktiski atbalsta zādzības un krāpniecību,» saka Girkina.

Kaujinieka bijusī sieva ar diviem bērniem dzīvo Rostovas apgabalā, un tur apmetusies pēc bijušā vīra ieteikuma.

«Mūs nosūtīja uz šejieni tad, kad Ukrainā sākās karš. Igors mums lika sēdēt un klusēt, jo viņš it kā uztraucās par mūsu drošību. Problēma ir tā, ka Igors, kļūstot bagāts, pameta un aizmirsa par mums. Mums ir jācenšas izdzīvot par iztikas minimumu, viens no bērniem ir slims, un ir ļoti grūti. Es zinu visu, kas ar viņu notiek, taču Igors nevēlas par mums vairs dzirdēt,» saka Girkina.

Tiesa, Igora Girkina preses sekretāre noraidīja pilnībā visus kaujinieka bijušās sievas apgalvojumus. Viņa norādīja, ka Girkins nav saņēmis atlīdzību par Slavjanskas ieņemšanu, kā arī pati Vera Girkina patiesībā dzīvo Piemaskavā, nevis Rostovas apgabalā.

Komentāri (186)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu