Skolēnu vecākiem: Kā rītus pirms došanās uz skolu padarīt vieglākus? (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr

Strādājoši skolēnu vecāki zina, cik rīti mēdz būt stresaini un dažādu ikdienišķu klapatu pilni. Bērni negrib celties, čammājas pie brokastu galda, suns apēdis mājas darbu utt. Kā no tā visa izvairīties, lai rīts kļūtu par lieliskas darba un mācību dienas sākumu? Dzīvesstila portāls «Lifehacker.ru» piedāvā dažus padomus!

Izgulieties

Pirmais un pats vienkāršākais padoms. No miega kvalitātes (un arīdzan kvantitātes) atkarīga mūsu pašsajūta, noskaņojums un darba spējas. Ja pieaugušam cilvēkam ir nepieciešamas 7-8 stundas miega, tad bērnam par 2-3 stundām vairāk.

Sakārtojiet somu iepriekšējā vakarā

Lai izvairītos no situācijas, kad no rīta pa galvu pa kaklu ir jāmeklē sporta tērps, jākārto pusdienu kārbiņa un jāsaliek somā pa galdu izmētātās burtnīcas un grāmatas, ieviesiet paradumu to visu sagatavot iepriekšējā vakarā, lai netērētu rīta cēliena tik dārgo laiku un arīdzan savus nervus.

Celieties agrāk par saviem bērniem

Ja modinātāju uzliksiet 15-30 minūtes agrāk, tad jums būs iespēja «ieiet» ritmā pirms pārējo modināšanas. Ideālā variantā jums jāpagūst ieiet dušā, apģērbties un izdzert kafiju, lai pēc tam visu uzmanību varat veltīt savām atvasēm.

Ieviesiet rīta plānu

Ja lielāki bērni prot paši par sevi parūpēties, tad mazākajiem tas vēl ir jāiemācās. Kopīgi izveidojiet rīta «darīšanu» sarakstu, kas palīdzēs atvieglot dzīvi gan jums, gan jūsu bērnam. Sarakstā var būt tādas lietas kā zobu tīrīšana, saķemmēšanās, mutes nomazgāšana, apģērbšanās, brokastis u.c.

«Kad - tad» likums

Viens no efektīvākajiem līdzekļiem vecāku arsenālā ir secīgu darbību izpildīšanas likums. Proti, bērna motivēšana rīkoties ar likumsakarībām. Kad bērns saklās gultu, tad visi kopā varēs sēsties pie brokastu galda. Kad iepriekšējā vakarā tiks sakārtota skolas soma, tad pirms gulētiešanas varēs paskatīties televizoru.

Izveidojot sadzīvisku sistēmu, pēc kuras visiem mājiniekiem vadīties, tik tiešām ir iespējams rītus padarīt par lielisku sākumu jaunai un produktīvai dienai!

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu