Policija lūdz sākt kriminālvajāšanu par 90 miljonu eiro piesavināšanos «Krājbankas» pamatlietā (50)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Lita Krone/LETA

Šonedēļ Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) darbinieki kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja tā saucamo «Krājbankas» lietu, portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Kriminālprocess apkopots 183 sējumos, un noteikti vērtējams kā viens no apjomīgākajiem ENAP kriminālprocesiem pēdējo gadu laikā.

15.septembrī VP ENAP darbinieki tā saucamo «Krājbankas» lietu nosūtījuši Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai ar lūgumu uzsākt kriminālvajāšanu pret vairākām personām. Personas tiek turētas aizdomās par 90 miljonu eiro piesavināšanos, kā arī par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu.

Izmeklētāju ieskatā pie kriminālatbildības saucamas sešas personas – nozieguma organizētājs, izpildītājs un četri atbalstītāji.

«Krājbankas» lieta ir viena no apjomīgākajām pēdējo laiku ekonomisko noziegumu krimināllietām un tās izmeklēšana kopā ilga vairāk nekā trīs gadus.

Daļu no «Krājbankas» lietas – par 27 miljonu eiro piesavināšanos un pilnvaru pārsniegšanu - VP ENAP darbinieki izmeklēšanas laikā izdalīja un kriminālvajāšanas uzsākšanai uz prokuratūru nosūtīja jau pagājušā gada janvārī.

Patlaban šī lietas daļa jau tiek iztiesāta.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu