Izmešu skandāla dēļ no amata atkāpjas «Volkswagen» vadītājs Vinterkorns (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» vadītājs Martins Vinterkorns trešdien atkāpies no amata saistībā ar vērienīgo izmešu skandālu, kas aptvēris uzņēmumu.

Vinterkorns norādīja, ka pēdējo dienu notikumi viņu ir satriekuši un uzņēmumam ir nepieciešams jauns sākums.

Vinterkorns piebilda, ka viņš no savas puses nav zinājis par jebkādiem pārkāpumiem un strādājis kompānijas interesēs.

«Es esmu satriekts par šo pārkāpumu apmēru, taču esmu pārliecināts, ka «Volkswagen» šo smago krīzi pārvarēs,» sacīja Vinterkorns.

Atsevišķā paziņojumā «Volkswagen» valde pavēstīja, ka tā par Vinterkorna aizstājēju paziņos piektdien paredzētajā sanāksmē, piebilstot, ka turpmākajās dienās kompānijā darbu varētu zaudēt vēl vairāki cilvēki pēc uzņēmuma veiktās iekšējās izmeklēšanas.

Mediji spekulē, ka par Vinterkorna aizstājēju varētu tikt izraudzīts «Volkswagen» luksusa automašīnu ražošanas struktūrvienības «Porsche» direktors Matiass Millers.

Autoražotāja valde arī paziņoja, ka tā brīvprātīgi iesniegs sūdzību valsts prokuratūrā.

Vācijas prokuratūru jau norādījusi, ka tā apsver iespēju pret «Volkswagen» sākt izmeklēšanu, līdzīgu ieceri paužot arī ASV varasiestādēm.

Tikmēr «Volkswagen» akciju vērtība šī skandāla dēļ kopš nedēļas sākuma nokritusies jau par aptuveni 30%.

Kā vēstīts, ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) paziņojusi, ka «Volkswagen» atsevišķām dīzeļdzinēju automašīnām valstī uzstādījusi programmatūru, kas pilnīgu kaitīgo izmešu kontroli veic vien brīdī, kad tai tiek veiktas oficiālās emisijas pārbaudes.

Tādējādi šie automobiļi emitē lielāku par atļauto kaitīgo izmešu apjomu, kas saistīts ar smogu un dažādām veselības problēmām.

Šī skandāla dēļ «Volkswagen» ASV varētu tikt piemērots naudassods līdz pat 18 miljardu eiro apmērā.

Otrdien «Volkswagen» paziņoja, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kas var falsificēt kaitīgo izmešu datus.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu