Krisu Braunu pagātnes dēļ varētu neielaist Austrālijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas valdība ceturtdien brīdinājusi, ka pagātnes sodāmības dēļ varētu neatļaut amerikāņu dziedātāja Krisa Brauna koncertturneju.

Pagājušajā nedēļā sāka darboties premjerministra Malkolma Tērnbula 100 miljonus Austrālijas dolāru (63,2 miljonu eiro) vērtā kampaņa pret «nacionālo negodu» - vardarbību pret sievietēm.

«Vardarbība pret sievietēm ir viens no Austrālijas lielākajiem kauna traipiem. Tas ir nacionāls negods,» teica Tērnbuls. Aprēķināts, ka Austrālijā ik nedēļu no vardarbības ģimenē mirst divas sievietes.

Austrālijas nodarbinātības un sieviešu ministre ir Mišelija Keša. Viņa atklāja, ka valdība «ļoti nopietni» apsverot vīzas nepiešķiršanu Braunam, pamatojot to ar 2009.gada uzbrukumu dziedātājai Rianai. Šogad beidzās Braunam piespriestais nosacītais sods.

Decembrī Austrālijā bija plānoti vairāki «Grammy» balvas laureāta Brauna koncerti, taču aktīvistu grupa «GetUp» sāka vērienīgu kampaņu pret dziedātāju. Viņam iepriekš aizliegts iebraukt tādās valstīs kā Lielbritānija un Kanāda.

«Varu apstiprināt, ka imigrācijas ministrs to apsver,» teica Keša.

Viņa sacīja, ka ieteiktu aizlieguma piemērošanu. «Ja nodarbosieties ar vardarbību ģimenē un pēc tam vēlēsieties ceļot pa pasauli, būs tādas valstis, kas atteiksies jūs uzņemt. Jūs nevarēsiet iebraukt tāpēc, ka neesat tāds cilvēks, kādu sagaidām Austrālijā,» komentē ministre.

Keša atklāja, ka esot atteikusi vīzu «ļoti, ļoti, ļoti bagātam» bokserim. Tas varētu būt Floids Meivezers, kurš vairākkārt sodīts par vardarbību pret sievietēm.

Nav zināms, vai Brauns tiks ielaists Jaunzēlandē, kur arī plānoti vairāki mūziķa koncerti. Iepriekšējās sodāmības dēļ viņam vajadzētu pieteikties īpašai vīzai, kas vēl nav izdarīts.

«Šajā valstī ir pietiekami daudz sievu sitēju, viņš var iet, no kurienes nācis,» pagājušajā nedēļā teica jaunzēlandiešu politiķe Džūdita Kolinsa.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu