Par sprādzieniem Ankarā Turcija vaino «Islāma valsti» (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Premjerministrs atklājis, ka gandrīz ticis identificēts viens no pašnāvniekiem, kurš vainojams vismaz 128 cilvēku nāvē.

Turcija fokusējas uz to, ka pie sprādzieniem Ankarā vainojama teroristiskā organizācija «Islāma valsts», atklājot, ka ir tuvu tam, lai identificētu vienu no pašnāvniekiem.

Runājot ar valsts raidorganizāciju, premjerministrs izteicies, ka uzbrukums bija mēģinājums aizēnot valsts vispārējās vēlēšanas, kas notiks 1. novembrī.

Lai gan premjerministrs ir pārliecināts, ka sprādzienos vainojami «Islāma valsts» kaujinieki, viņš neizslēdz iespēju, ka uzbrukumam varētu būt kāda saistība ar Kurdistānas strādnieku partijas un Revolucionārās tautas atbrīvošanas fronti.

Viņš apstiprināja, ka sprādzienos vainojami teroristi pašnāvnieki un pašlaik tiek veiktas DNS analīzes, lai tos identificētu.

Jau ziņots, ka sestdien Turcijas galvaspilsētā Ankarā pie centrālās dzelzceļa stacijas nogranduši divi spēcīgi sprādzieni, kuros dzīvības zaudējuši vismaz 128 cilvēki.

Uzbrukums noticis vietā, kur sestdien pusdienlaikā bija paredzēts kreiso organizāciju miera gājiens, lai protestētu pret valdības konfliktu ar kurdiem. Gājienu «Mieram un demokrātijai» organizēja vairākas kreiso organizācijas, kā arī parlamentā pārstāvētā lielākā kurdu partija - Tautas demokrātiskā partija, vēsta «The Guardian».

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu