Radošā darbnīcā mācīs adīt dažādus cimdu valnīšus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā turpināsies cimdu mēneša aktivitātes un ikviens interesents aicināts uz radošo darbnīcu par cimdu valnīšu adīšanu. Pasākums notiks trešdien, 21. oktobrī plkst. 16

Cimdu valnītis kā lielais sākums, kas patiesībā ir rakstainā fenomena «starta laukums», atšķirīgais elements vai varbūt «virsraksts» visam paredzamajam iznākumam – mīļotajam cimdam.

Cimdu valnītis var būt gan «pirmā vijole», gan cimdu rakstu «komandas loceklis».

Ar roku un acīm vienmēr apmīļotais valnītis jebkādā cimda pozīcijā (uz rokas, rokā, dāvanu maisiņā vai citur) nekad nepaliek nepamanīts.

Cimdu valnīši pārsteidz ar lielo daudzveidību – tie var būt ar bārkstiņām, izadītiem robiņiem, sviķelī, pītā adījumā, mežģīņadījumā un daudzos citos veidos. Izprast adīto cimdu valnīšu lielo dažādību un praktiski apgūt vairāku valnīšu adīšanas paņēmienus palīdzēs profesionālas adītājas no Tautas lietišķās mākslas studijām un rokdarbnieču kopām.

Sekmīgam darbnīcas darbam būs nepieciešamas līdzpaņemtas cimdu adāmadatas, labs noskaņojums un vēlme uzzināt ko jaunu. Šoreiz īpaši svarīga ir pieteikšanās pa telefonu 29144696.

Līdz 22. novembrim Kurzemes tautastērpu informācijas centra telpā skatāma ekspresizstāde «Variācijas par rakstaino cimdu». Izstādē skatāmi četru Saldus novada rokdarbnieču no Druvas amatnieku centra – Zintas Vārpiņas, Ainas Delveres, Zaigas Ceineres un Daces Sermolītes adītie cimdi, kas tapuši izpētot Liepājas muzeja krājumā esošos cimdu rakstu paraugus. Izstādē skatāmi tā saucamie rakstraudži no Liepājas muzeja krājuma, kas ir neizsmeļams rakstu avots no iepriekšējiem gadsimtiem.

Ieejas cena uz radošo darbnīcu ir 5,00 eiro.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu