Foto: Ungāru mākslinieku laikmetīgās rotas apskatāmas Rīgā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ungārijas vēstniecība Latvijā pirmo reizi organizē Ungārijas dienas Rīgā. Vēstniecība vēlas iepazīstināt pēc iespējas vairāk cilvēku Latvijā ar Ungāriju, tās kultūru, mākslu, mūziku, literatūru, laikmetīgo dizainu, gastronomiju un tūrisma iespējām. Ungārijas Vēstniecība Latvijā sadarbībā ar Mākslas galeriju «Putti» no 2015. gada 16. oktobra līdz 30. oktobrim piedāvā laikmetīgo un konceptuālo rotu izstādi «Laikmetīgā pagātne», kurā piedalās ungāru rotu mākslinieces Rēka Lērinca (Réka Lőrincz) un Flora Vāgi (Flóra Vági).

«Rotu dizains manā izpratnē ir šodienas pasaules interpretācija, sava veida komunikācija starp ārējo pasauli un manu iekšējo pasauli – padarot neredzamo redzamu. Ar savām rotām vizualizēju sarežģīto daudzveidību mūsu pasaulē. Emociju un pārdomu gūzmas strāvo caur mani ar dabas impulsiem, kurus es izpētu un pārvēršu rotās un objektos. Savos darbos es cenšos atainot atšķirību starp vizuālo un reālo pasauli – tā dažreiz izskatās valdzinoša, nepatiesa, pat bīstama.»

Rēka Lērinca studējusi Moholi Naģ vārdā nosauktās Lietišķās mākslas universitātē (Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen) Budapeštā, izrādījusi savus darbus publikai vairākās grupu un personālizstādēs dažādās pasaules valstīs.

«Es veidoju objektus, kam ir nozīmīga, intīma saikne ar to valkātāju. Rotas, kas ne tikai izgrezno, bet arī «runā» vai dažreiz «čukst». Mans darbs izpaužas valodā, kas ir saprotama bez vārdiem, kur verbālās izpausmes kļūst otršķirīgas.»

Flora Vāgi rotu dizainu apguvusi, mācoties Alchimia laikmetīgo rotu skolā Florencē, Itālijā, kā arī Karaliskajā Mākslas Koledžā Londonā, Lielbritānijā, piedalījusies vairākās grupu un personālizstādēs dažādās pasaules valstīs.

Izstāde notiek Mākslas galerijas PUTTI telpās, Mārstaļu ielā 16, Vecrīgā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu