Par Magoņa statusu LDz prezidenta amatā lems pēc KNAB izskaidrojošas informācijas saņemšanas (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Bijušais VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) valdes priekšsēdis Uģis Magonis joprojām ir uzņēmuma prezidents un tuvākajā pusgadā, visticamāk, šis jautājums «kardināli netiks risināts», intervijā aģentūrai LETA norāda LDz vadītāja vietas izpildītājs Aivars Strakšas.

Jautājums tikšot risināts juridiski korektā ceļā. «Ir darba līgums, kuru regulē darba likumdošanas aspekti, un arī arodbiedrībā mums ir jāsaskaņo šis jautājums. Lai saprastu, kādas sekas un kāds statuss ir pašam Magonim, sūtīšu KNAB vēstuli ar lūgumu izskaidrot,» skaidro amatpersona.

Tikai tad uzņēmumā vērtēs situāciju un rīkosies juridiski korekti un neitrāli. «Nav jau nekādas jēgas pārkāpt normatīvos aktus. Turklāt arī pašreizējais statuss ir ierobežots. Kāds pusgads. Tad jāpieņem lēmums, bet pagaidām viņš ir prezidents. Cik saprotu, uz darbu iet viņš nevar. Pilnīgi iespējams, ka viņam tas ir aizliegts. To mēs nezinām, tāpēc gribam saprast - var atrasties darbā vai nevar, un tad jautājumu risināsim. Risināsim korektā veidā, nepārspīlējot - ne uz vienu, ne otru pusi,» uzsver Strakšas.

Kā ziņots, līdzšinējais LDz vadītājs Magonis no darba tika atbrīvot pēc tam, kad KNAB viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Rīgas rajona tiesa 8.augustā Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

KNAB vien informējis, ka pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis, kura apmēru birojs neatklāj, saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma «LDz ritošā sastāva serviss» iepirkumu.

Magonis pēc aizturēšanas saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu tika atlaists no LDz valdes priekšsēdētāja amata, taču joprojām saglabājis šī uzņēmuma prezidenta amatu.

Portāls «Diena.lv» iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar «LDz ritošā sastāva servisa» nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma «Skinest».

Patlaban Magonis ir atbrīvots pret 400 000 eiro lielu drošības naudu.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu