Ļoti smaga avārija Garkalnes novadā: kravas auto ietriecas riteņbraucēju grupā (68)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieka foto

Pirmdien Garkalnes novadā notikusi ļoti smaga avārija.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam «Apollo» pastāstīja, ka izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē policija saņēma pulksten 11.19.

Policijas ekipāža ieradās pulksten 11.30, un šobrīd noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kāda kravas automašīna «Scania» ieskrēja automašīnā «Opel Vectra», kas pēc sadursmes ietriecās vairākos velosipēdistos. Sākotnējā informācija liecina, ka «Opel Vectra» bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai.

Ir vairāki cietušie, šobrīd uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi, zināms, ka kravas auto vadītājs nav bijis alkohola reibumā.

Avārijā iesaistīta Rīgas Riteņbraukšanas skola un grupas pavadītājs Jānis Krišlauks, noskaidroja «Apollo». Cietuši visi riteņbraucēji, viens atrodas kritiskā stāvoklī.

Aģentūra BNS vēsta, ka cietuši 12 bērni.  Negadījums noticis, bērniem dodoties treniņbraucienā uz Siguldu.

Rīgas Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis informēja, ka viena bērna stāvoklis ir ļoti kritisks, pārējiem ir dažādi lūzumi un traumas. Bērni ir vecumā no 12 līdz 16 gadiem.

«Daži bērni devušies mājās un veselību atgūs pie saviem ģimenes ārstiem, savukārt pārējie ar politraumām nogādāti slimnīcā. Par viena dzīvību mediķi vēl cīnās, visticamāk, viņam būs amputēta kāja,» sacīja Griķītis.

Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola aģentūrai BNS pastāstīja, ka notikuma vietā strādā piecas dienesta brigādes.

NMPD arī informēja, ka uz Siguldas šosejas apskatīti 13 cilvēki, no kuriem seši ar vidēji smagām un smagām traumām nogādāti slimnīcās.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu