Eksperts: Velosipēdistu treniņbraucieni pa intensīvas satiksmes šosejām ir bīstami (237)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieku foto

Ja uz intensīvas satiksmes ceļa pārvietojas satiksmes dalībnieki, kuriem ir būtiska ātruma starpība - auto un velosipēdistu grupa -, tad vienmēr pastāvēs iespējas sadursmei, tāpēc pavadošajam auto vajadzētu būt labi redzamam un aprīkotam ar atpazīšanas zīmēm, komentējot negadījumu uz Vidzemes šosejas Garkalnē, aģentūrai LETA norādīja satiksmes eksperts Pauls Timrots.

Viņš skaidroja, ka tradicionāli velosipēdistu grupas braucot pa intensīvas satiksmes šosejām, bez īpaši aprīkotiem auto, turklāt nereti pa malu, aiz nepārtrauktās līnijas, kur vispār nedrīkst braukt. Šādos apstākļos risks esot liels, jo ātri braucošās mašīnas var neredzēt velosipēdistus, turklāt autobraucēji nav gatavi, ka pēkšņi uz ceļa var būt dalībnieki, kas pārvietojas būtiski lēnāk nekā kopējā satiksme, un kā uzsver Timrots, savu bērnu viņš šādā treniņbraucienā nelaistu.

Eksperts gan ironizē, ka trenerim droši vien katru reizi būtu slinkums aprīkot auto ar labi redzamām zīmēm, lai gan tas būtu viens no risinājumiem. Turklāt viņš iesaka braukt pa mazāk intensīvām šosejām. Ja situācija netikšot mainīta, tad neesot nekādas garantijas, ka šādi negadījumi notiks arī rīt un parīt.

Timrots gan norāda, ka viņam nav detalizētas informācijas par šodienas negadījumu, tāpēc konkrēto gadījumu komentēt nav iespējams.

Kā ziņots, šodien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai saduroties ar vieglo automašīnu «Opel Vectra», tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos velosipēdistos - aptuveni desmit bērnos, kas bija devušies treniņa braucienā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, policija izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē saņēma plkst.11.19. Policijas ekipāža notikuma vietā ieradās plkst.11.30, un patlaban ir noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kāda kravas automašīna «Scania» ieskrēja automašīnā «Opel Vectra», kas pēc sadursmes ietriecās vairākos velosipēdistos.

Sākotnējā informācija liecina, ka «Opel Vectra» bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai.

Kā norādīja policijā, avārijā ir vairāki cietušie. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi.

Rīgas Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis aģentūru LETA informēja, ka aptuveni desmit bērni bija devušies treniņa braucienā. Cietuši teju visi bērni, bet viena stāvoklis ir ļoti kritisks. Pārējiem ir dažādi lūzumi un traumas. Bērni ir vecumā no 12 līdz 16 gadiem.

Pēc Griķīša stāstītā, automašīna uztriekusies no aizmugures velobraucēju pavadošajai automašīnai, kā rezultātā pavadošā automašīna uztriekusies bērniem. Treneris, kurš atradies pavadošajā automašīnā, visticamāk, nav cietis.

Komentāri (237)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu