IZM: Policijas konvoja nodrošināšana riteņbraucējiem treniņu laikā būtu pārspīlēta rīcība (101)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Policijas konvoja nodrošināšana riteņbraucējiem treniņu laikā būtu pārspīlēta rīcība, uzskata Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Vērtējot šodien notikušo satiksmes negadījumu Garkalnē, kurā, kravas automašīnai saduroties ar vieglo automašīnu «Opel Vectra», kas pēc sadursmes ietriekusies vairākos velosipēdistos, kuri bija devušies treniņa braucienā, Severs norādīja, ka ir jāsaprot negadījuma apstākļi. Tomēr ir skaidri saprotams, ka situācija, ka viens no audzēkņiem brauc aiz pavadošās mašīnas, ir nepieļaujama.

Severs uzsvēra, ka pavadošajai mašīnai ir jānoslēdz grupa, tādējādi brīdinot citus satiksmes dalībniekus par riteņbraucējiem, kuri brauc pa priekšu. Severs pauda, ka pavadošajam auto ir jāizceļas, lai tas ir vieglāk pamanāms. Viņš atgādināja, ka ar nākamo gadu spēkā stāsies grozījumi Ceļu satiksmes noteikumos, kas reglamentē to, ka riteņbraucējus treniņu laikā pavada auto ar dzeltenām vai oranžām bākugunīm. Severs cer, ka šie noteikumi līdz minimumam samazinās šāda veida ceļu satiksmes negadījumu iestāšanās risku.

Policijas pavadība riteņbraucējiem tiek nodrošināta sacensību laikā, savukārt policijas klātesamības nodrošināšana arī treniņu procesā būtu «liels birokrātiskais slogs un izdevumi», sacīja Severs. Viņš nenoliedza, ka «nekāda nauda neatsver bērnu veselību un drošību, tomēr tā būtu pārspīlēta rīcība». Patlaban atsevišķi normatīvie akti nosaka, kādos gadījumos jānodrošina policijas eskorts.

Severs norādīja, ka IZM sadarbībā ar Satiksmes ministriju un Ceļu satiksmes drošības direkciju izvērtēs esošo regulējumu, kas reglamentē šādu treniņu norisi. Tāpat autovadītājiem ir jāpievērš lielāka uzmanība tam, ka Siguldas šoseja, pateicoties apvidus reljefam, ir viens no ceļiem, kuru treniņu procesā izmanto ļoti liels velosipēdistu skaits, līdz ar to ievērojama īpaša piesardzība.

IZM izsaka līdzjūtību cietušo bērnu ģimenēm un vēl ātrāku atlabšanu, sacīja Severs.

Jau ziņots, ka šodien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai «Scania» saduroties ar vieglo automašīnu «Opel Vectra», tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos velosipēdistos - aptuveni desmit bērnos, kas bija devušies treniņa braucienā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, policija izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē saņēma plkst.11.19. Policijas ekipāža notikuma vietā ieradās plkst.11.30, un ir noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kāda kravas automašīna ieskrēja vieglajā automašīnā, kas pēc sadursmes ietriecās vairākos velosipēdistos.

Sākotnējā informācija liecina, ka vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai.

Kā norādīja policijā, avārijā ir vairāki cietušie. Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi.

Komentāri (101)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu