Izteiktas jaunākās notikušā versijas par smago avāriju Garkalnē (436)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Riteņbraukšanas skola bija veikusi visus nepieciešamos drošības pasākumus treniņa braucienam, šovakar intervijā televīzijas raidījumam «LNT Ziņas» sacīja skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis.

Viņš gan atzina, ka būtu vajadzīga alternatīva riteņbraucēju nokļūšanai uz Siguldu, iespējams, veloceliņi.

Vaicāts, vai bērniem šoseja ir īstā vieta, kur trenēties, Griķītis skaidroja, ka minētie bērni ir topošie profesionāļi un «šajā vecumā viņiem jāprot braukt un vajadzīgas slodzes, kas pieejamas tikai Siguldā».

Griķītis arī minēja, ka šodien ir notikušas sarunas ar nelaimē iesaistīto riteņbraucēju vecākiem, konfliktu neesot un situācija esot diezgan mierīga.

Runājot par vissmagāk cietušo zēnu, Griķītis uzsvēra, ka mediķi joprojām cīnās, lai viņš nezaudētu kāju.

Pēc «LNT Ziņu» rīcībā esošās neoficiālās informācijas, kravas automašīnas «Scania» šoferis, kurš ietriecās riteņbraucēju grupā, braucis stundu pirms viņam atļautā braukšanas laika.

Arī skolas treneris ar 40 gadu pieredzi Jānis Krišlauks, kurš vadīja automašīnu «Opel Vectra», Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» norādīja, ka braukšana noritēja saskaņā ar noteikumiem. «Es biju pie stūres, skatījos braukšanas tehniku, biju drošs, ka viss notiek pēc noteikumiem. Vienam zēnam palika grūtāk, viņam atļāvu pabraukt aiz mašīnas, kas arī ir atļauts,» sacīja treneris.

Kā ziņots, šodien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai «Scania» saduroties ar vieglo automašīnu «Opel Vectra», tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos riteņbraucējos - aptuveni desmit bērnos, kas bija devušies treniņa braucienā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis arī viens 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Līdz brīdim, kamēr tiks piemērots drošības līdzeklis, Kravas automašīnas vadītājs no Polijas tiks paturēts policijas izolatorā, aģentūrai LETA apstiprināja policijā.

Sākotnēji seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar vidēji smagām un smagām traumām tika nogādāti slimnīcās, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Savukārt vēlāk slimnīcās nogādāti vēl divi avārijā cietušie, kuri sākotnēji bija atdoti vecāku aprūpē.

Pirmdienas vakarā divi cietušie no slimnīcas izrakstīti.

Komentāri (436)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu