Smagā avārija Garkalnē: cietušie pastāsta par notikušo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Garkalnes smagās avārijas liecinieki bija bērni, kas notikušo nespēs aizmirst ilgi, vēsta TV5 raidījums «Kriminal+».

Vissmagāk cietušie tūlīt pēc avārijas tika aizvesti ar neatliekamās medicīniskās palīdzības atomašīnām. Pārējie, kas varēja piecelties kājās, centās sazināties ar vecākiem un sniedza liecības policijai.

Kristaps, kurš bija braucis kolonnas priekšgalā pastāstīja: «Mēs braucām, mums aiz muguras brauca pavadošā mašīna. Pēkšņi no mugurpuses mūsos ietriecās smagā mašīna». Kristaps avārijā stipri necieta - puisim bija sasisti ceļi, daži zilumi un skrambas. Aiz viņa brauca Mareks, kurš guva nopietnākus ievainojumus, jo atradās tuvāk pavadošajai automašīnai. Viņš esot pieskatījis mazākos bērnus.

«Es izdzirdēju troksni. Mums aiz pavadošās mašīnas brauca vēl viens nepilngadīgs bērns, viņu iespieda starp fūri un mūsu mašīnu. Treneris mēģināja bremzēt, taču mūs notrieca mašīna. Visa grupa uztriecās man virsū,» atceras Mareks.

Puiši notikušo atceras ar asarām acīs un ļoti pārdzīvo par vissmagāk cietušo biedru: «Viņš saņēma tādu triecienu, ka šausmas. Traģiski viņam bija. Kad es ieraudzīju mazo, uzreiz sāku kliegt. Es biju šoka stāvoklī.»

Kā ziņots, pirmdien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai «Scania» saduroties ar vieglo automašīnu «Opel Vectra», tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos riteņbraucējos - aptuveni desmit bērnos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Iepriekš vēstīts, ka vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis arī viens 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Līdz brīdim, kamēr tiks piemērots drošības līdzeklis, kravas automašīnas vadītājs no Polijas tiks paturēts policijas izolatorā.

Sākotnēji seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar vidēji smagām un smagām traumām tika nogādāti slimnīcās, savukārt vēlāk slimnīcās nogādāti vēl divi avārijā cietušie, kuri sākotnēji bija atdoti vecāku aprūpē. Pirmdienas vakarā divi cietušie no slimnīcas izrakstīti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu