CSDD nāk klajā ar aicinājumu saistībā ar Garkalnes avāriju (202)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aculiecinieka foto

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina nebūt pārsteidzīgiem un nespekulēt ar izteikumiem par traģisko avāriju, kur Garkalnes pusē kravas automašīnas vadītājs ietriecās bērnos, kuri brauca ar velosipēdiem, aģentūrai BNS pastāstīja CSDD.

CSDD ir sašutusi par atsevišķu "satiksmes drošības ekspertu" izteikumiem medijos pāris stundu pēc traģiskās Garkalnes avārijas. Proti, nenoskaidrojot ne faktus, ne apstākļus, bet, balstoties tikai uz aculiecinieku foto, video liecībām un pirmajiem komentāriem, viņi ir izteikuši savu verdiktu: "Vainīga ir Rīgas Riteņbraucēju skola!".

"Mūsuprāt tas ir nežēlīgi un netaisni pret bērniem, viņu vecākiem, treneriem un visu velo kustību kopumā. Īpaši tādēļ, ka velo kolonna ievēroja visas drošības prasības, kādas viņiem šajā saulainajā dienā un labi pārredzamajā ceļa posmā bija jāievēro," teikts CSDD paziņojumā.

CSDD atvainojas bērniem, ģimenēm, treneriem un velo sabiedrībai kopumā par atsevišķu indivīdu rīcību - nekorektas informācijas sniegšanu un tās popularizēšanu medijos un sociālajos tīklos. CSDD aicina nespekulēt ar nepārbaudītiem faktiem un vēl skolēniem sekmīgu atveseļošanos.

Jau ziņots, ka Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies riteņbraucēju grupā. Negadījumā cietuši 12 bērni.

Policijā izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē saņēmusi plkst.11.19. Policijas ekipāža ieradās plkst.11.30 un šobrīd noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kravas automašīna "Scania" iebrauca automašīnā "Opel", kas pēc sadursmes ietriecās vairākos velosipēdistos.

Sākotnējā informācija liecina, ka "Opel" bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai. Negadījuma rezultātā ir vairāki cietušie, šobrīd uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi, zināms, ka kravas auto vadītājs bijis skaidrā, vēsta policija.

Treniņbraucienā piedalījušies bērni vecumā no 11 gadiem.

Kravas automašīnas vadītājam piemērots apcietinājums.

Komentāri (202)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu