RD plāno piešķirt 30 000 eiro negadījuma Garkalnes novadā seku novēršanai (44)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdien atbalstīja 30 000 eiro piešķiršanu Rīgas Riteņbraukšanas skolai ceļu satiksmes negadījuma Garkalnes novadā seku novēršanai, aģentūra BNS uzzināja komitejas sēdē.

Finanšu līdzekļi skolai nepieciešami, lai varētu iegādāties 12 velosipēdus, kas maksā no 1500 eiro līdz 2000 eiro katrs, un 10 000 eiro negadījumā smagāk cietušo audzēkņu rehabilitācijas izdevumu segšanai.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktora vietniece Dina Vīksna pavēstīja, ka pašlaik finansējums tiek piešķirts šā gada rehabilitācijai, bet nākamgad smagāk cietušajiem rehabilitācijas izdevumi būs lielāki.

Vīksna sacīja, ka šobrīd slimnīcā atrodas trīs bērni.

Finansējumu piešķirs no Rīgas domes rezerves fonda.

Jautājums vēl jāizskata Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Jau ziņots, ka Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies riteņbraucēju grupā. Negadījumā cietuši 12 bērni. Policijā izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē saņēmusi plkst.11.19. Policijas ekipāža ieradās plkst.11.30 un šobrīd noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kravas automašīna «Scania» iebrauca automašīnā «Opel», kas pēc sadursmes ietriecās vairākos velosipēdistos.

Sākotnējā informācija liecina, ka «Opel» bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai. Negadījuma rezultātā ir vairāki cietušie, šobrīd uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti notikušā apstākļi, zināms, ka kravas auto vadītājs bijis skaidrā, vēsta policija.

Treniņbraucienā piedalījušies bērni vecumā no 11 gadiem.

Kravas automašīnas vadītājam piemērots apcietinājums.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu