Konkursā uz «Latvijas Dzelzceļa» valdes priekšsēdētāja amatu piesakās 17 pretendenti (22)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Satiksmes ministirjas (SM) izsludinātajā konkursā uz valsts uzņēmuma «Latvijas Dzelzceļš» valdes priekšsēdētāju amatu pieteikušies 17 pretendenti, aģentūra BNS uzzināja ministrijā.

Jaunā kompānijas vadītāja meklēšanai piesaistītā personāla atlases kompānija «Executive Search Baltics» 2.novembrī tiksies ar Nominācijas komiteja, lai pārrunātu pretendentus. Pēc tam jau «Executive Search Baltics» sāks pārrunas ar amata kandidātiem.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka SM izsludināja konkursu uz «Latvijas Dzelzceļa» valdes priekšsēdētāja amatu pēc tam, kad ilggadējais uzņēmuma vadītājs Uģis Magonis tika atlaists saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu.

«Executive Search Baltics» iepriekš aģentūrai BNS prognozēja, ka jaunais kompānijas vadītājs varētu būt zināms nākamgad februārī.

No «Latvijas Dzelzceļa» vadītāja amata pretendenta tiek prasīta akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, uzņēmējdarbības, ekonomikas, vadībzinātnes, tiesību zinātnes, inženierzinātnes vai eksakto zinātņu jomā, vismaz trīs gadu pieredze liela uzņēmuma vai organizācijas izpildvadībā.

Tāpat kandidātam jāpiemīt pieredzei lielu un sarežģītu komandu vadībā, liela mēroga pārmaiņu projektu iniciēšanā, īstenošanā un vadīšanā un izpratnei par transporta loģistikas nozares darbības principiem. Pretendentam arī jāpiemīt augstai ētikas standartu izpratnei, godīgumam un nevainojamai reputācijai

Pretendentus vērtēs īpaša Nominācijas komiteja, kurā ir pārstāvji no SM, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības, kā arī Pārresoru koordinācijas centra. Komiteju vadītāja ir SM valsts sekretāra vietniece un «Latvijas Dzelzceļa» kapitāldaļu turētāja - Džineta Innusa.

Pašlaik «Latvijas Dzelzceļa» valdē strādā Edvīns Bērziņš, Ēriks Šmuksts un Aivars Strakšas, kurš ir uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs.

«Latvijas Dzelzceļš» pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu