Kventins Tarantīno: Es neesmu policistu nīdējs (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu kinorežisors Kventins Tarantīno sacījis, ka viņu nebaidot ASV policistu arodbiedrības aicinājums boikotēt viņa filmas.

Kā jau ziņots, Tarantīno oktobrī Ņujorkā piedalījās protestā pret neapbruņotu aizdomās turamo nonāvēšanu. Protestētāji iestājās pret to, ka policija netaisnīgi izturoties pret melnādainiem un latīņamerikāņu izcelsmes aizdomās turamajiem.

«Šī problēma nekādi netiek risināta, tāpēc mēs esam izgājuši ielās,» teica Tarantīno. «Ja situācija tiktu risināta, slepkavnieciskie policisti sēdētu cietumā vai vismaz viņiem tiktu uzrādīta apsūdzība.»

Kinorežisora izteikumi saniknoja arodbiedrības «Patrolmen's Benevolent Association» prezidentu, kurš aicināja boikotēt Tarantīno filmas. «Nav nekāds pārsteigums, ka režisors, kurš nopelna iztiku ar noziedzību un vardarbību glorificējošām filmām, arī nevar ciest policiju,» sacīja Patriks Linčs.

Šonedēļ Tarantīno izteicies, ka policistu arodbiedrības aicinājums viņu nebaidot. «Labi redzams, ko viņi dara,» Tarantīno otrdien norādīja laikrakstam «Los Angeles Times». «Viņi iztirzā mani tā vietā, lai atbildētu par policijas brutalitātes gadījumiem un izvērtētu šo problēmu valstiskā līmenī.»

«Viņu teiktais ir ļoti skaidri saprotams. Viņi vēlas man aizvērt muti. Diskreditēt mani. Iebiedēt mani,» uzskata režisors.

Aicinājumam boikotēt Tarantīno filmas pievienojušās policistu arodbiedrības Ņujorkā, Losandželosā, Čikāgā, Filadelfijā un Ņūdžersijas štatā. Tas galvenokārt vērsts pret režisora jaunāko kinolenti «The Hateful Eight», kas gada nogalē iznāks ASV kinoteātros.

«Es nebaidos. Godīgi sakot, tā ir diezgan nejauka sajūta, kad mani sauc par policistu nīdēju. Es tāds neesmu. Tā ir nepatiesība, apmelojums,» teica Tarantīno.

Kinorežisors saņēmis ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvas par filmām «Pulp Fiction» («Lubene») un «Django Unchained» («Atsvabinātais Džango»).

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu