Negadījums Garkalnē: Rīgas Riteņbraukšanas skolā konstatēti vairāki būtiski pārkāpumi (53)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) pārbaudē Rīgas Riteņbraukšanas skolā konstatējis vairākus pārkāpumus, tai skaitā atsevišķiem bērniem skola nav varējusi uzrādīt velosipēdista vadītāja apliecības.

Kā šodien Latvijas Televīzijas raidījumā «900 sekundes» sacīja IKVD vadītāja Inita Juhņēviča, pārbaudē konstatēts, ka Garkalnes negadījumā iesaistītajā riteņbraucēju grupā diviem bērniem nav bijušas velosipēdista vadītāja apliecības. Viņiem gan bijušas izziņas par nokārtotu eksāmenu 2013.gadā, bet līdz šim brīdim apliecības nebija saņemtas.

Tāpat konstatēts, ka bērni mācību gada sākumā netiek iepazīstināti ar skolas iekšējās kārtības un drošības noteikumiem. Skolā skaidrots, ka tas tiek darīts katra gada februārī, sākoties riteņbraukšanas sezonai. Tomēr IKVD norāda, ka to būtu jādara arī mācību gada sākumā. Arī paši noteikumi būtu jāpapildina un jāpilnveido.

Konstatētas arī nepilnības riteņbraucēju grupu lielumā un komplektācijā, piemēram, situācija, kad vienā grupā pa ceļu brauc 12 - 19 gadus veci bērni un jaunieši. IKVD apšauba, vai ir pareizi šāda vecuma bērnus apvienot vienā grupā. Skolas direktors esot skaidrojis, ka uz ceļa vecākie braucēji var pieskatīt jaunākos. Tikmēr IKVD uzver, ka tas nav korekti, jo par visu formāli ir atbildīgs treneris.

IKVD arī atklājis, ka atsevišķi bērni, kas piedalās treniņos, nav atrodami izglītības iestādes skolēnu sarakstos. Tas izskaidrojams ar to, ka direktora rīkojums par uzņemšanu skolā tiek parakstīts aptuveni mēnesi pēc vecāku iesnieguma. Šajā laikā konkrētais bērns var braukt treniņā, tomēr rodas jautājums, kurš šajā laikā atbild par viņa drošību, norādīja Juhņēviča.

IKVD direktore gan uzsvēra, ka nevarētu teikt, ka kāds no šiem pārkāpumiem būtu provocējis Garkalnē notikušo nelaimi. «Protams, šis apstākļu kopums būtu jānovērš un skolai ir iespējas pilnveidot savu darbu,» uzsvēra Juhņēviča, piebilstot, ka skolas direktors izrāda vēlmi sadarboties.

Kā ziņots, 26.oktobrī uz Vidzemes šosejas Garkalnē, Polijas pilsoņa vadītai kravas automašīnai «Scania» saduroties ar vieglo automašīnu «Opel Vectra», tā pēc sadursmes ietriecās vairākos riteņbraucējos, kuri bija devušies treniņa braucienā. Vieglā automašīna bija pavadošā automašīna riteņbraucēju grupai. Aiz tās aizvējā braucis 12 gadus vecs zēns, kurš cietis vissmagāk. Kopumā negadījumā cieta 11 riteņbraucēji.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiek noskaidroti negadījuma apstākļi. Rīgas rajona tiesa Polijas pilsonim nolēma piemērot apcietinājumu.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu