Ēģiptes izmeklētāji: «Par 90 procentiem esam pārliecināti, ka tā bija bumba» (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas lidmašīnas katastrofas izmeklētāji «par 90 procentiem pārliecināti», ka troksni kabīnē, kas dzirdams ierakstā, izraisījusi bumbas eksplozija, «Reuters» pastāstījis viens no izmeklētājiem. 

«Melnās kastes skaņu indikācijas un analīze liecina par to, ka tā bija bumba,» sacījis Ēģiptes izmeklētāju grupas loceklis, kurš drošības apsvērumu dēļ lūdzis savu vārdu nepublicēt. «Par 90 procentiem esam pārliecināti, ka tā bija bumba,» viņš piebildis.

Ēģiptes vadošais izmeklētājs sestdien paziņoja, ka lidmašīna sabojājusies gaisā, kad to vadījis autopilots un, ka pēdējās ieraksta sekundēs dzirdams troksnis.

Iepriekš norādīts, ka troksni varējis izraisīt arī degvielas sprādziens, metāla skaņa vai pārkarsušas litija baterijas.

«Islāma valsts» karotāji Ēģiptē apgalvojuši, ka lidmašīnu notriekuši viņu spēki, tādējādi reaģējot uz Krievijas gaisa uzlidojumiem Sīrijā, norādot, ka visai drīz pasaulei paziņos par to, kā tieši tas noticis. Tomēr sākotnēji šie paziņojumi izsauca skepsi.

Eksperti skaidroja, ka kaujiniekiem nav tādu ieroču, lai notriektu lidmašīnu lielā augstumā, tomēr tagad arvien biežāk izskan pieņēmumi, ka eksploziju izraisījusi bumba, kas jau atradusies pašā lidmašīnā.

Ja «Islāma valsts» kaujinieki tiešām izrādīsies vainīgi Krievijas lidmašīnas katastrofā, tad šī traģēdija būs viena lielākajām slepkavībām kopš 2001. gada septembra, kad pasažieru lidmašīna ietriecās Ņujorkas tirdzniecības centrā.

Pēdējo 24 stundu laikā, Krievijā no Ēģiptes ir atgriezušies 11 tūkstoši tūristu.

Kā ziņots, 31.oktobrī īsi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris, un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Ēģiptes varasiestādes Šarm eš Šeihas lidostā sākušas nopratināt lidostas darbiniekus, kas apkalpoja vēlāk avarējušo Krievijas lidmašīnu. Daži darbinieki tiek uzraudzīti, apliecinājušas lidostas un drošības jomas amatpersonas.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu