Par Modiljāni gleznu samaksā visu laiku lielāko summu (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ķīniešu kolekcionārs izsolē Ņujorkā iegādājies itāļu gleznotāja Amedeo Modiljāni aktu par 170,4 miljoniem ASV dolāru (158,1 miljonu eiro).

Tā ir augstākā cena, kas jebkad samaksāta par Modiljāni darbu.

1917. vai 1918.gada glezna «Nu Couche» tika pārdota pēc saspringtas deviņas minūtes ilgas vairāksolīšanas, kurā piedalījās septiņi cilvēki. Galu galā gleznu ieguva kolekcionārs no Ķīnas, kas izsolē piedalījās ar telefona starpniecību.

Darbs izsolē tika piedāvāts pirmoreiz.

Tā ir otrā augstākā cena, kas jebkad izsolē samaksāta par mākslas darbu. Cenas rekords pieder spāņu kubista Pablo Pikaso gleznai «Alžīras sievietes («O» versija)», ko maijā izsolīja par 179,3 miljoniem dolāru (166,4 miljoniem eiro).

Modiljāni gleznā attēlota kaila sieviete, kura atgūlusies uz sarkana dīvāna ar zilu spilvenu. Tās izrādīšana Parīzē pirms nepilniem simt gadiem izraisīja skandālu.

«Christie's» izsoles kopējie ieņēmumi sasniedza 491,35 miljonus dolāru (456 miljonus eiro).

Amerikāņu popārta mākslinieka Roja Lihtenšteina gleznu «Nurse» izsolīja par 95,37 miljoniem dolāru (88,5 miljoniem eiro), kas bija jauns Lihtenšteina darbu cenas rekords.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu