Boils ar izgāzušos filmu «Stīvs Džobss» mēģinājis aizpildīt «tukšumu sirdī» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu režisors Denijs Boils atzinis, ka mūziķa Deivida Bovija atteikums izmantot viņa mūziku ilgi plānotā mūziklā esot atstājis «tukšumu sirdī», vēsta laikraksts «The Guardian».

Tukšumu viņš mēģinājis aizpildīt ar biogrāfisko filmu «Steve Jobs» («Stīvs Džobss»), kas piedzīvoja izgāšanos ASV kinoteātros par spīti jūsmīgajām kritiķu atsauksmēm.

Boils vairākus gadus strādājis pie muzikālas filmas par Boviju, kurai jau bija izveidots scenārijs. Taču jaunā intervijā žurnālam «Radio Times» Boils sacīja, ka no filmas uzņemšanas nācies atteikties, kad Bovijs neesot atļāvis izmantot tajā viņa dziesmas.

Boils teica, ka tas viņu esot ļoti sarūgtinājis. Viņš uzņēmies kinolentes «Steve Jobs» veidošanu, lai «aizpildītu tukšumu sirdī, ko atstāja atteikšanās no Bovija filmas scenārija», atklāja Boils.

1998.gadā režisors Tods Heinss uzņēma kinolenti «Velvet Goldmine», kuras galvenais varonis bija glemroka mūziķis. Bovijs nopēla kinolenti un tās sižeta līdzības ar viņa dzīvi. Viņš aizliedza izmantot filmā viņa dziesmas un draudēja vērsties tiesā, tāpēc scenārijs un vārdi tika izmainīti, lai distancētos no Bovija.

«Velvet Goldmine» kļuva par kulta filmu. Taču Boils sacīja, ka nevēloties rīkoties līdzīgi.

«Es gribētu kādreiz uzņemt šo filmu,» viņš atzina. «Tas īsti nav mūzikls, bet savā ziņā tomēr ir. Tad jau redzēsim.»

Boils uzņēmis tādas kinolentes kā «Trainspotting» («Vilcienvakte») un «Slumdog Millionaire» («Graustu miljonārs»), kas ieguva astoņas ASV Kinoakadēmijas jeb «Oskara» balvas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu