Magonis joprojām brīvībā; kukuļošanas lieta bez būtiskas virzības (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Korupcijā aizdomās turētais bijušais uzņēmuma «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis mēneša laikā kopš iznākšanas no cietuma Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) nav pratināts, pastāstīja Magoņa advokāts Jānis Rozenbergs.

Tāpat ar Magoni nav veiktas citas izmeklēšanas darbības. Magonis jau iepriekš bija atteicies sniegt liecības un šobrīd aizstāvībai arī nav darījis zināmu, ka savu nostāju būtu mainījis.

Magonis uz darbu nevar iet, turklāt viņam jāpilda ar brīvības atņemšanu nesaistītie drošības līdzekļi - aizliegums izbraukt no valsts, ieņemt LDz valdes priekšsēdētāja amatu un tikties ar konkrētiem cilvēkiem. Pēc šobrīd Rozenberga rīcībā esošās informācijas, citu nodarbošanos Magonim nav.

LETA jau ziņoja, ka līdzšinējais LDz vadītājs Magonis no darba tika atbrīvots pēc tam, kad KNAB viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Rīgas rajona tiesa 8.augustā Magonim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Vēlāk tiesa viņu nolēma atbrīvot pret 400 000 eiro lielu drošības naudu. Summu 12.oktobrī iemaksāja Magoņa dzīvesbiedre, kura naudu aizņēmusies no vairākām personām, un Magonis tajā pašā dienā varēja pamest Rīgas Centrālcietumu.

KNAB vien informējis, ka pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis, kura apmēru birojs neatklāj, saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma «LDz ritošā sastāva serviss» iepirkumu.

Portāls «Diena.lv» iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar «LDz ritošā sastāva servisa» nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma «Skinest».

Osinovskis savukārt noliedzis korupciju darījumā par lokomotīvju pārdošanu LDz, vēstīja Igaunijas portāls «Delfi.ee».

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu