48 miljonus vērto zilo mēness akmeni iegādājas septiņgadīgam bērnam (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Honkongas miljardieris izsolē Ženēvā par 48,4 miljoniem ASV dolāru (45,2 miljoniem eiro) iegādājies savai septiņgadīgajai meitai 12,03 karātu briljantu.

Nekustamā īpašuma magnāts Džozefs Lau, kurš pagājušogad Makao reģionā tika atzīts par vainīgu kukuļdošanā, trešdien par rekordaugstu cenu nopirka par «Zilo Mēnesi» dēvēto dārgakmeni.

Viņš to uzreiz pēc nopirkšanas pārsauca par «Džozefīnes zilo Mēnesi» par godu meitai, aģentūrai AFP ceturtdien apstiprināja Lau pārstāve.

Izsoļu nama «Sotheby's» starptautiskās dārglietu nodaļas vadītājs Deivids Benets sacīja, ka «Zilā Mēness» izsole esot pārspējusi vairākus rekordus. Tas ir «visdārgākais jebkuras krāsas briljants un par visaugstāko cenu pārdotais dārgakmens, kas pārdots publiskā izsolē», viņš norāda.

Sasniegta arī visaugstākā cena par karātu, uzsver Benets.

Vienu dienu iepriekš miljardieris «Christie's» izsolē par 28,5 miljoniem dolāru (26,6 miljoniem eiro) nopirka retu 16,08 karātu rozā briljantu, kas ir lielākais tāda veida dārgakmens, kas jebkad piedāvāts izsolē. Tas tika pārdēvēts par «Mīļo Džozefīni».

Lau jau iepriekš iegādājies retus dārgakmeņus savai meitai. 2009.gadā viņš šķīrās no 9,5 miljoniem dolāru (8,9 miljoniem eiro) par zilo briljantu, ko nosauca par «Džozefīnes zvaigzni».

Džozefīne ir Lau meita no attiecībām ar bijušo darbinieci Čaņu Hoivaņu, norāda vietējie mediji. 64 gadus vecajam Lau ir vēl divi bērni no ilggadējās partneres Ivonnas Lui.

Pagājušā gada martā Lau atzina par vainīgu kukuļa došanā bijušajam ministram, lai varētu iegādāties apbūvējamu zemi labā vietā. Maz ticams, ka Lau nāksies izciest cietumsodu, jo Makao un Honkongas starpā nav vienošanās par noziedznieku izdošanu.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu