Foto: «Arēnā Rīga» aizvadīts lielkoncerts «Latvijas spēka dziesmas» (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

15.novembrī «Arēnā Rīga» tika aizvadīts lielkoncerts «Latvijas spēka dziesmas», kurā iekļautas tādas dziesmas, kas raisa ne tikai patriotiskas jūtas, bet arī mīlestību un cieņu pret savu valsti.

Koncerts sākās ar klusuma brīdi, pieminot Parīzes terora aktā cietušo piemiņai.

Koncertprogrammā iekļautas dziesmas, kas vēsta par mīlestību, spēku un maigumu. Dziedātāji koncertā izpildīja tās dziesmas, kas viņiem pašiem ir nozīmīgas.

Veidojot koncertprogrammu, notikusi cieša sadarbība ar dziedātājiem un nepieciešamības gadījumā meklēti arī kompromisi dziesmu izvēlē. Koncertprogrammā iekļauti gan skaņdarbi, kas cauri laikiem latviešiem bijuši īpaši nozīmīgi, piemēram, «Manai tautai», «Dzimtā valoda», «Daugaviņa», «Brīvību Baltijai» un «Sena kalpu dziesma», gan arī nepelnīti aizmirstas dziesmas, piemēram, Imanta Kalniņa komponētā un Latvijas Tautas frontei veltītā dziesma «Plecu pie pleca». Lielākoties izraudzītās dziesmas nāk no 80.gadiem. Tās komponējuši Uldis Stabulnieks, Zigmars Liepiņš, Jānis Lūsēns, «Līvi» un citi. Tās ir kompozīcijas, kas raisa patriotisma jūtas.

Koncertā piedalījās dziedātāja Ieva Akuratere, aktrises Olga Dreģe un Lilita Ozoliņa, rokdziedātāji «Alex» un Atis Ieviņš, operdziedātājas Evita Zālīte, Sonora Vaice un Elīna Šimkus, tautas deju ansamblis «Dzintariņš», dziedošie Latvijas Nacionālā teātra un Dailes teātra aktieri Dita Lūriņa, Marija Bērziņa, Rēzija Kalniņa, Ģirts Ķesteris un Artis Robežnieks, dziedātāji Ralfs Eilands un Aija Andrejeva, koklētāja Laima Jansone, kā arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmo vijoļu grupas koncertmeistars Raimonds Ozols. Par muzikālo pavadījumu rūpējās instrumentālais ansamblis Kristapa Krievkalna vadībā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu