Mali dienē arī septiņi Latvijas karavīri (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Eiropas Savienības apmācības misijā Mali dienošie septiņi Latvijas karavīri nav cietuši teroristu uzbrukumā šīs valsts galvaspilsētas Bamako viesnīcai «Radisson Blu», apliecināja Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Kaspars Galkins.

Latvijas karavīri neatrodas Bamako. Latvijas karavīri veic Mali Bruņoto spēku personāla apmācību pilsētā Kulikoro, kas ir aptuveni 60 kilometru attālumā no Bamako.

Jau ziņots, ka divi teroristi piektdien Bamako viesnīcā «Radisson Blu» sagrābuši par ķīlniekiem 140 viesus un 30 apkalpojošā personāla pārstāvjus, teikts paziņojumā, kuru izplatījusi starptautiskā viesnīcu ķēde «Carlson Rezidor Hotel Group».

Jaunākā informācija liecina, ka islāmistu teroristi vismaz trīs gūstekņus ir noslepkavojuši, ziņo Mali Drošības ministrija.

Ministrija vēsta, ka šobrīd drošības spēki sākuši triecienuzbrukumu teroristu sagrābtajai viesnīcai. Ministrijas pārstāvis brīdi iepriekš aģentūrai AFP pavēstīja, ka aptuveni duci ķīlnieku jau izdevies atbrīvot.

2013.gada februārī Mali tika izveidota ES apmācības misija, kuras mērķis ir stiprināt Mali armiju un uzlabot valsts bruņoto spēku operacionālās spējas. Pašlaik misijas mandāts ir pagarināts līdz nākamā gada maijam. Latvijas bruņotie spēki ES misijā Mali iesaistījās 2013.gada aprīlī, sākotnēji ar diviem, pēcāk ar septiņiem karavīriem.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu