Vāc ziedojumus Garkalnes avārijā vissmagāk cietušo rehabilitācijai (30)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sociālajā tīklā «Facebook» tiek vākti ziedojumi Garkalnes avārijā vissmagāk cietušā riteņbraucēja rehabilitācijai, tikmēr Rīgas pašvaldībā, kas solījusi atsaukties papildu līdzekļu nepieciešamības gadījumā, neviens nav vērsies, noskaidroja aģentūra LETA.

Komanda «Sportlife Cycling Team» vietnē norādījusi, ka riteņbraucēju grupā, kura cieta nesenajā avārijā Garkalnē, bija arī «divi mūsu sportisti, kuriem fiziskās traumas salīdzinoši vieglākas. Lielāks tieši ir psiholoģiskais pārdzīvojums».

Ierakstā norādīts, ka «vissmagāk pašlaik klājas divpadsmitgadīgajam Dmitrijam, kurš atgūstas no smagām traumām. Dmitrija vecāki un mēs lūdzam jūsu palīdzību, lai puika ātrāk un pilnvērtīgāk atgūtos».

Novembra sākumā 30 000 eiro Garkalnes avārijā cietušo jauniešu rehabilitācijai un 12 sporta velosipēdu iegādei turpmākiem treniņiem lēma piešķirt Rīgas pašvaldība. Rīgas Riteņbraukšanas skolai pēc avārijas nepieciešami 12 jauni sporta velosipēdi, kas maksā 1500 līdz 2000 eiro katrs. Savukārt 10 000 eiro nepieciešami negadījumā smagāk cietušo audzēkņu rehabilitācijas izdevumu segšanai.

Rīgas Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna jau iepriekš skaidroja, ka šie līdzekļi smagāk cietušo jauniešu rehabilitācijas pasākumiem plānoti līdz gada beigām. Vienlaikus viņa norādīja, ka pēc vajadzības līdzekļi rehabilitācijai no pašvaldības varētu tikt piešķirti arī nākamgad.

Vīksna aģentūrai LETA šodien apliecināja, ka pašreiz pašvaldībā neviens no avārijā cietušajiem, cietušo tuviniekiem vai Rīgas Riteņbraukšanas skolas pēc papildu palīdzības nav vērsies. Viņa norādīja, ka gadījumā, ja šāds iesniegums tiks saņemts, pašvaldība to noteikti izvērtēs.

Vīksna apliecināja, ka jau piešķirtie līdzekļi paredzēti smagāk cietušo jauniešu rehabilitācijai līdz šā gada beigām. Cik kopumā līdzekļu varētu būt nepieciešami jauniešu atlabšanai, pašvaldībā nav zināms.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu