Krievijas studentiem liek atgriezties no Turcijas (80)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wcn247, CC BY-NC 2.0

Krievijas studenti, kas apmaiņas programmu laikā mācās Turcijā, tiks atgriezti atpakaļ dzimtenē, otrdien paziņoja Krievijas Izglītības un zinātnes ministrija.

«Visi studenti, kas atrodas Turcijas Republikā akadēmiskās apmaiņas programmās, tiks maksimāli īsā termiņā atgriezti Krievijā,» norādīja ministrijas preses dienestā.

Kopumā Turcijā atrodas mazāk nekā 100 Krievijas apmaiņas studentu.

Vienlaikus ministrija paziņoja, ka teju 50 Krievijas augstskolas lauzušas sadarbības līgumus ar Turcijas universitātēm un institūtiem.

«Šobrīd lielākā daļa no 44 Krievijas augstskolām, kas sadarbojas ar Turcijas izglītības iestādēm, jau ir informējusi savus Turcijas partnerus par noslēgto sadarbības līgumu laušanu vai apturēšanu vienpusējā kārtā,» norādīja ministrijā.

123 Krievijas augstskolās mācās 1030 Turcijas pilsoņi. Ministrijā uzsvēra, ka viņi varēs turpināt mācības, un attiecībā uz Turcijas studentiem nekādi ierobežojumi netiks noteikti.

Krievijas augstskolām dots rīkojums aizsargāt pret provokācijām Turcijas studentus, kas mācās Krievijā, sacīja izglītības un zinātnes ministrs Dmitrijs Ļivanovs. Viņš gan arī atzina, ka pagaidām nekādas ziņas par šādām provokācijām nav saņemtas.

Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas 24.novembrī notrieca Krievijas bumbvedēju, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpis tās gaisa telpu.

Maskava noliedz, ka tās bumbvedējs «Su-24» būtu ielidojis Turcijā. Viens no lidmašīnas pilotiem gāja bojā, bet otru pilotu izglāba Sīrijas armija.

Bumbvedēja notriekšana izraisījusi bezprecedenta Maskavas un Ankaras attiecību saasināšanos.

Komentāri (80)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu