Dūklavs: Par valdības vadīšanu nedomāju un, iespējams, par nākamo premjerministri kļūs Āboltiņa (151)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), lai gan iepriekš minēts kā viens no partijas kandidātiem uz jaunās valdības vadītāja amatu, neuzskata, ka nominācija būs spēkā, un domā, ka valdību vadīs «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa (V).

«Es nevēlētos uzņemties valdības vadīšanu un domāju, ka tas jādara partijas priekšsēdētājam, šajā gadījumā - «Vienotības» līderei. Domāju, ka Āboltiņa arī būs valdības vadītāja. Jebkurā gadījumā, ja valdības veidošana tiks uzticēta citai partijai, arī tad par premjeru jākļūst partijas vadītājam. Taču neizslēdzu, ka tiks nominētas arī citas kandidatūras, piemēram, Rihards Kozlovskis vai Edgars Rinkēvičs,» aģentūrai LETA sacīja Dūklavs.

Jautāts, vai viņš ir gatavs arī jaunās valdības sastāvā vadīt Zemkopības ministriju, viņš norādīja, ka to gatavs darīt šīs Saeimas sasaukuma laikā, tātad līdz 2018.gada oktobrim.

«Ir divi viedokļi partijā un Saeimā. Viens - ka jāļauj strādāt līdzšinējiem ministriem, bet otrs - ka pilnībā jānomaina visa komanda. Personīgi esmu skaidri pateicis gan partijas biedriem, gan Saeimā, ka šajā sasaukumā darbu turpināšu, bet pēc tam redzēs,» sacīja Dūklavs.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien paziņoja par atkāpšanos no amata. Tas tika paziņots pēc šorīt notikušās tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, kura tika pieteikta tikai šorīt pēc premjerministres iniciatīvas.

Kā ziņots, pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tika runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Šīs runas aktualizējās pēc tam, kad Straujuma pieprasīja sava partijas biedra satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Iepriekš amatpersonas bija izvairīgas komentāros par iespējamo valdības nomaiņu. «Visām valdībām reiz pienāk beigas, un tad, kad tās pienāks, es jūs visus informēšu,» iepriekš sacīja premjerministre.

Arī sestdien notikušais partijas «Vienotība» kongress noslēdzās mierīgā gaisotnē, lai gan iepriekš tika izteikts, ka Straujuma par atkāpšanos no amata varētu paziņot kongresā.

Taču Straujuma, uzrunājot kongresa dalībniekus, teica, ka valdības sekmīgam darbam ļoti svarīgs ir partijas valdes un frakcijas atbalsts. Premjerministre arī sacīja, ka daļa klausītāju no viņas sagaida kādus skaļus paziņojumus, un piebilda, ka viņai ir šāds paziņojums: «Man svarīga šī valsts, man tā ir svarīga daudz vairāk par amatiem, par neskaidrām draudzībām un par attiecību kārtošanu.»

Straujuma valdības vadītāja amatā stājās 2014.gada 22.janvārī, aizstājot toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kurš atkāpās pēc Zolitūdes traģēdijas. Viņa bija pirmā sieviete, kas Latvijā ieņēma šo amatu. Lai gan Straujuma sākotnēji paziņoja, ka nekandidēs uz premjerministra amatu rudenī gaidāmajās vēlēšanās, savas domas viņa mainīja un pērn rudenī atkārtoti tika nominēta un apstiprināta šim amatam.

Komentāri (151)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu