/nginx/o/2018/07/28/11066118t1h8075.jpg)
Portāls «Apollo», sadarbībā ar izdevniecību «Jumava» rīko Ziemassvētku recepšu konkursu, kurā interesantāko recepšu autoriem iespējams iegūt izsmalcinātu recepšu grāmatu.
Nepieciešams:
1 kg liellopu gaļas mīkstuma
300g maltas cūkgaļas
2 sīpoli
3 daiviņas ķiploka
100g rupjmaizes sausiņu
eļļa
sāls
pipari
lauru lapa
3 burkāni
selerijas sakne
pētersīļa sakne
melnie pipari
smaržīgie pipari
Pagatavošana:
Gaļu griež šķēlēs, izklapē, sāla, piparo.
Maltai gaļai pieliek smalki sagrieztus eļļā apceptus sīpolus, rupjmaizes sausiņus, sāli, piparus, caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus. Malto gaļu vienādās daļās sadala pa liellopu gaļas šķēlēm. Liellopu gaļu satin rullīšos, sasien ar diegu vai aizsprauž ar kociņu. Rullīšus apcep eļļā brūnus.
Ūdenī liek burkānus, sīpolu, selerijas un pētersīļa saknes, piparus, uzvāra. Apceptos rullīšus liek dārzeņu buljonā, vāra 30 minūtes. Gatavos rullīšus izņem, no buljona gatavo mērci. Pasniedz ar kartupeļu biezeni un marinētiem gurķiem.
Šādi var gatavot arī veselu ruleti, to vēlāk sagriež šķēlēs.