Aprit gads kopš «Gan Bei» pieķerts krāpšanā; vai ir kas mainījies? (58)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien aprit gadadiena, kopš restorānu tīkls «Gan Bei» pieķerts vērienīgā krāpšanā. 700 līdz 800 tūkstoši eiro – šāda summa ik mēnesi izzagta no restorāna kases aparātiem, taču restorāna durvis plaši atvērtas joprojām – kas ir mainījies?

“Mērķis nebija aiztaisīt uzņēmumu, lai tas nevarētu samaksāt valstij nodarītos kaitējumus vai lai atstātu 700 cilvēkus bez darba. Tādēļ administratīvā procesa ietvaros tika veikti visi attiecīgie pasākumi, lai uzņēmums novērstu konkrēto pārkāpumu,» TV3 raidījumam «Bez Tabu» stāsta VID ģenerāldirektora vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā.

Raidījums Bez Tabu dodas ieturēt maltīti vienā no Gan Bei restorāniem Rīgas centrā. Šoreiz, atšķirībā no gadu senas pagātnes, Gan Bei restorānā ir vairāki «maksā par vienu, ņem divus» piedāvājumi klientu piesaistīšanai. Tiesa gan, porcijas, pēc žurnālista vērojumiem, ir mazliet «knapākas». Kad pienāk rēķina apmaksas kārta, Bez Tabu konstatē – šoreiz godīgi tiek dots gan rēķins, gan čeks pēc tā apmaksas.

Cilvēks var nojaust, ka notiek kāda blēdība, ja viņam neizsniedz čeku vai izsniedz tajā gadījumā, ja viņš to pajautā. Nākamais – sabiedriskās ēdināšanas vietās tiek izdoti pirmčeki – rēķins, kas tikai apstiprina viņa pasūtījumu, stāsta VID pārstāvji.

Lai gan apritējis jau gads, neviens neesot nodots kriminālvajāšanā.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu