Foto: Jaunākās «Zvaigžņu karu» filmas pasaules pirmizrāde (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien Losandželosā notika ilgi gaidītās zinātniskās fantastikas filmas «Star Wars: The Force Awakens» («Zvaigžņu kari: Spēks mostas») pasaules pirmizrāde ar zvaigžņu parādīšanos uz sarkanā paklāja.

Šī ir pirmā «Star Wars» franšīzes daļa šajā desmitgadē. Trešdien filma iznāks citviet pasaulē, bet no piektdienas tā būs skatāma ASV kinoteātros.

«Filmējoties šķita, ka vēl tik daudz laika līdz iznākšanai. Taču te nu mēs esam,» teica 23 gadus vecā britu aktrise Deizija Ridlija, kurai «Star Wars» septītajā daļā ir pirmā lielā loma.

Kinolentē spēlē jaunie aktieri Džons Bojega un Oskars Īzaks. Faniem par prieku filmā atgriežas arī oriģinālās triloģijas aktieri Harisons Fords un Kerija Fišere.

Režisora Dž.Dž.Abramsa kinolentes «Star Wars: The Force Awakens» darbība noris 30 gadus pēc «Return of the Jedi» («Džedaju atgriešanās») attēlotajiem notikumiem. Filmas sižets joprojām netiek atklāts.

«Visi zina, ka mēs to turam noslēpumā, labu mērķu vadīti,» sacīja Ridlija. «Pat ziņkārīgie cilvēki to labāk redzētu filmā.»

Pirmajā filmas izrādīšanas dienā vairākos ASV kinoteātros jau izpirktas visas biļetes uz «Star Wars: The Force Awakens» seansiem.

Eksperti lēš, ka līdz gada beigām no preču ar «Star Wars» simboliku tirdzniecības varētu gūt ieņēmumus apmēram piecu miljardu ASV dolāru (4,56 miljardu eiro) apmērā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu