Kāpēc ziemā mati paliek nespodri? (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Gada laiku un vides maiņa rada papildus stresu ne tikai mūsu ķermenim, bet arī matiem, tāpēc, lai aukstajā laikā tie izskatītos veselīgi un mirdzoši, mati nepārtraukti ir kārtīgi jāaprūpē un jālutina. Par matu veselību un izskatu ir jārūpējas neatkarīgi no tā vai tie ir dabīgi vai krāsoti.

«Schwarzkopf Professional» tehnoloģe Katrina Vavilova skaidro, kāpēc ziemā mati paliek nespodri un kā saglabāt skaistus matus aukstajā laikā.

Ziemā matiem ir nepieciešama īpaša kopšana un aizsardzība, tos ietekmē pazeminātā gaisa temperatūra, apkures sezona, kā arī visdažādākie galvas aksesuāri, piemēram, cepures. Tā visa ietekmē mati kļūst nespodri, sausi un elektrizējas.

Papildus matu kopšanai ziemā jāpievērš uzmanība matu barošanai, šim nolūkam vislabāk lietot augstvērtīgus matu kopšanas līdzekļus ar barojošām sastāvdaļām. Ieteicams izvēlēties matu kosmētiku, kuras sastāvā ir eļļas vai keratīns, kā arī līnijas matu atjaunošanai. Jāņem vērā, ka rudens/ziemas periods ir ideāls laiks matu atjaunošanai pēc vasaras saules staru ietekmes, ieteicams veikt matu augšanas profilaksi, izmantojot tam paredzētās matu kosmētikas līnijas.

Matu atjaunošana nenotiek uzreiz, viss ir atkarīgs no sākotnējiem matu bojājumiem. Matu atjaunošanai ir nepieciešami vismaz 3 mēneši un pilnai matu atjaunošanai 6 mēneši. Lai būtu pārliecināta par pareizo produktu pielietošanu, ieteicams sākotnēji saņemt konsultāciju pie sava friziera, lai piemeklētu piemērotu kopšanas līniju. Iespējams, būs nepieciešama atjaunojoša matu procedūra, ko veiks salonā.

Ikdienas lietošanai mēs iesakām izmantot matu kopšanas līdzekļus ar mikrodispersijas eļļas tehnoloģiju, kas dziļi mitrina un baro matus, nenoslogo tos un īpaši patiks smalku matu īpašniecēm. Izvēloties produktus, pievērsiet uzmanību arī tam vai produktu sastāvā ir mikronizētais keratīns, jo tas palīdz novērst matu elektrizēšanos ziemā.

Papildus matu kopšanai ziemas periodā, veidošanas un matu žāvēšanas laikā, vēlams izmantot līdzekļus, kas paredzēti aizsardzībai pret karstumu. Vienmēr pirms matu taisnošanas vai žāvēšanas lietojiet aizsarglīdzekļus, kas pasargās matus no karstuma radītiem bojājumiem. Pašlaik tirgū ir pieejams plašs sortiments ar aizsarglīdzekļiem, sākot no jau pazīstamiem veidošanas līdzekļiem, piemēram, OSiS Flatliner, kas aizsargā matus līdz 2000C, līdz moderniem termo aizsargājošiem kopšanas/veidošanas līdzekļiem, kā BB vai CC krēmi matiem.

Mati ir galvenā sievietes rota, kas izdaiļo visa mūža garumā, tāpēc ir ļoti būtiski pareizi kopt un lutināt savus matus, neatkarīgi no laika apstākļiem.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu