Britu elektropanki «The Prodigy» uzstāsies Rīgā (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Reiva kareivji un tehnometāla leģendas - britu elektropanka apvienība «The Prodigy» nākamā gada 16. aprīlī uzstāsies ar lielkoncertu Rīgā, Skonto hallē.

Grupa «The Prodigy» ir pazīstama kā 90to gadu viena no spilgtākajām hiperenerģiskākajām, dumpinieciskākajām un trakākajām mūzikas grupām, kas savu jaudu nav zaudējusi arī pēc 20 gadu pastāvēšanas, laižot klajā savu jaunāko albumu «The Day Is My Enemy» šī gada martā. Tagad grupa ir devusies koncerttūrē, bet jau aprīlī ar spilgtu un skaļu koncertu elektropanki būs sagaidāmi Rīgā.

Vieni «The Prodigy» mūziku raksturo kā psihodēlisku hardcore techno, ekstremālu breakbeat un drum’n’bass, kam pievienoti maniakāli house ritmi un kareivīgs pankroks. Citi jebkādiem mēģinājumiem iekļaut grupas māksliniecisko darbību žanru rāmjos atmet ar roku. «The Prodigy» vienmēr ir radījuši mūziku, kas nepakļaujas ne likumiem, ne sabiedrības dogmām, tomēr šī mūzika rada tādu jaudu, kurai ir gatavi sekot pat tūkstoši. Tā grupa no maziem Lielbritānijas naktskubiem šo deju mūzikas virzienu ir aizvedusi uz pasaules lielākajām skatuvēm. Vēl nekad un vēl neviens nav pateicis šos vārdus, «mēs gribam dejot», tik skaļi un pārliecinoši.

«The Prodigy» jau ne vienu reizi vien ir pierādījuši, ka tie nebūt nav vienas dienas zvaigznes, bet gan ir patiešām dižie un ietekmīgie mūziķi, tomēr to dzīvās uzstāšanas ir visai tālu no mierpilnas nopelniem bagāto skatuves mākslinieku dzīves: šie ir ultimatīvie pasākumi, gara piesātināšana šī jēdziena būtiskā nozīmē. Laiams Houlets iedarbina savu mašinēriju, Kits Flints bola acis, Maksims bļauj mikrofonā: «Nu ko, mani kareivji?», bet tālāk – jūs jau paši ziniet: «medžik pipl vudu pipl», un traka mūzika, kurai šī pasaule ir jāsagriež.

Iepriekš «The Prodigy» Latvijā ir uzstājušies 2009. gadā rudenī Rīgā, savācot pāri par 7000 apmeklētāju Olimpiskajā Skonto hallē. Pirms tam grupa Rīgā viesojās 2006. gada pavasarī.

Koncerts notiks 16.aprīlī, Olimpiskajā Skonto hallē, Emīļa Melngaiļa ielā 1

Sākums plkst. 20:00. Ieeja no plkst.19:00.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu