Rita Ora tiesājas ar «Jay Z» ierakstu kompāniju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix

Britu dziedātāja Rita Ora sākusi tiesvedību pret amerikāņu repera «Jay Z» izveidoto ierakstu kompāniju «Roc Nation». Ora 18 gadu vecumā noslēdza līgumu ar «Roc Nation». Viņa bija starp pirmajiem izpildītājiem, kurus kompānija pārstāvēja.

Ceturtdien Ora iesniegusi sūdzību Losandželosas Augstākajā tiesā, sakot, ka viņas līgums esot pretrunā ar Kalifornijas štata likumdošanu.

Dziedātāja septiņu gadu laikā kopš pievienošanās «Roc Nation» izdevusi tikai vienu albumu. Viņa norāda, ka kompānija nodarbojusies ar citiem projektiem, bet viņu atstājusi «bāreņa lomā».

«Roc Nation» ir ne tikai ierakstu kompānija, bet saistīta arī ar sporta menedžmentu un «Jay Z» straumēšanas pakalpojumu «Tidal».

«Kad Rita noslēdza līgumu, «Roc Nation» un tās vadība viņai veltīja daudz laika. Kad kompānijas intereses paplašinājās, resursu bija mazāk un bieži mainījās vadība. Ritas atlikušie atbalstītāji aizgāja no kompānijas vai pievērsās citiem pienākumiem, kamēr viņai vairs nebija attiecību ne ar vienu kompānijas darbinieku,» teikts sūdzībā.

Ora atsaucas uz Darba likuma 2855.punktu, sauktu arī par «Septiņu gadu noteikumu», un pieprasa līguma laušanu ar kompāniju. 1994.gadā aktrise Olīvija de Hevilenda to izmantoja, lai atbrīvotos no neizdevīga līguma ar kinostudiju «Warner Bros».

Taču likuma punkts ticis izmantots pret tādiem izpildītājiem kā Kortnija Lova un «Thirty Seconds to Mars», liekot viņiem maksāt kompensāciju par septiņu gadu laikā neizdotajiem albumiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu