Vējonis atšķirībā no Bērziņa izvēlas līdzšinējo svētku tradīciju (92)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Jaungada svētku uzrunu teiks 31.decembrī, aģentūrai BNS pastāstīja prezidenta padomnieks Gusts Kikusts.

Iepriekšējais Valsts prezidents Andris Bērziņš bija izvēlējies teikt svētku uzrunu 1.janvāra pēcpusdienā, taču, kā norādīja Kikusts, šī tradīcija nav pietiekami labi iesakņojusies, tādēļ nolemts atgriezties pie runas teikšanas Vecgada vakarā.

Bērziņš uzskatīja, ka laika posms īsi pirms pusnakts, nav īstais brīdis, kad teikt nopietnas runas, jo tad cilvēki ir aizņemti ar gatavošanos jaunā gada sagaidīšanai. Prezidents Bērziņš nolēma arī atteikties no televīzijas apsveikumu teikšanas Ziemassvētkos.

Paredzēts, ka Vējonis uzrunu sacīs ap plkst.23.50 un to pārraidīs lielākie Latvijas televīzijas kanāli, kā arī radio. Pirms prezidenta Jaungada uzrunu sacīs ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Komentāri (92)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu