Tiesa vērtēs pieprasīto «KVV Liepājas metalurga» maksātnespēju (17)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Liepājas tiesā otrdien vērtēs pieprasīto metālapstrādes uzņēmuma «KVV Liepājas metalurgs» maksātnespēju, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Ar pieteikumu tiesā vērsās kompānija «Elme messer metalurgs». Maksātnespējas lieta ierosināta 16. decembrī. Par administratoru plānots iecelt Andri Trokšu.

Par tiesnesi lietas izskatīšanai nozīmēta Maija Jansone.

«Elme messer metalurgs» valdes loceklis Silvis Fridrihsons aģentūrai BNS norādīja, ka par maksātnespējas pieteikumu neko nezina un solīja sniegt plašāku komentāru piektdien, kad atgriezīsies Latvijā. Savukārt uzņēmumā uz telefona zvaniem neatbild.

«Elme Messer metalurgs» ražo medicīniskās un industriālās gāzes, kuras izmanto metalurģijā, metālapstrādē, pārtikas rūpniecībā, elektronikas ražošanā un citur. Uzņēmums nodrošina «KVV Liepājas metalurgu» ar tehnisko skābekli.

Kompānija pērn strādāja ar 104 tūkstošu eiro apgrozījumu un 1,449 miljonu eiro zaudējumiem. «Elme Messer metalurgs» pieder Igaunijas uzņēmumam «Elme Messer Gaas».

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu «KVV Group». Ukrainas kompānija par «Liepājas metalurga» pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu