ES apspriedīs sankcijas pret Irānu saistībā ar tās raķešu programmu (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) šonedēļ apspriedīs iespēju noteikt pret Irānu jaunas sankcijas saistībā ar tās veiktajiem ballistisko raķešu izmēģinājumiem, pirmdien vizītes laikā Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) galvaspilsētā Abū Dabī paziņoja Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss pēc tam, kad par sankcijām šajā jautājumā paziņoja ASV.

«Mums ir jāsalīdzina Amerikas sistēma un Eiropas sistēma un jāskatās, vai jāievieš jaunas sankcijas, un tas tiks darīts šonedēļ,» viņš sacīja aģentūrai «Reuters».

Divas ASV amatpersonas pirmdien paziņoja, ka Irāna 21.novembrī izmēģināja jaunu vidēja darbības rādiusa ballistisko raķeti, tādējādi pārkāpjot divas ANO Drošības padomes rezolūcijas.

ASV svētdien paziņoja par jaunu sankciju noteikšanu pret Irānu saistībā ar tās ballistisko raķešu programmu, izdarot to dienu pēc tam, kad tika atceltas starptautiskās sankcijas pret Irānu saistībā ar tās kodolprogrammu.

ASV sankciju melnajam sarakstam tika pievienoti pieci Irānas pilsoņi, kā arī Apvienotajos Arābu Emirātos un Ķīnā bāzēts kompāniju tīkls.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu