Bijušais DTR vadonis Girkins: Uz mani neattiecas kaut kādas starptautiskās tiesības (87)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Bijušais Doņeckas kaujinieku līderis Igors Girkins (Strelkovs) nācis klajā ar jauniem paziņojumiem par Slavjanskas okupāciju laika posmā no 2014.gada aprīļa līdz jūlijam. Intervijā radiostacijai «Radio KP» Girkins pastāstījis, ka pilsētā darbojušies Staļina laika likumi.

Girkins atzinis, ka pēc viņa pavēles nošauti vismaz četri cilvēki, un šādi viņš cīnījies pret marodierismu.

«Pret marodierismu cīnījāmies ar nošaušanu. Kā jau karā - mums darbojās kara tiesa, un mums bija spēkā 1941.gada likumdošana, kuru ieviesa Staļins. Pēc šīs likumdošanas mēs tiesājām, nošāvām. Laikā, kad biju Slavjanskā, tika nošauti vimsaz četri cilvēki. Divi tika nošauti par marodierismu starp kareivjiem, viens bija vietējais, bet vēl viens nogalināja karavīru,» atklāj Sreklovs.

Viņš atzinās, ka būtībā tieši Girkina komandētais bataljons izraisīja karadarbību Donbasā. Girkinam tika norādīts, ka pēc starptautisko tiesību likumiem viņš skaitās kara noziedznieks, taču viņu tas neuztrauc.

«Uz mani neattiecas kaut kādas starptautiskās tiesības, jo tas ir uzvarētāju insturments. Ja mūs kāds varbūt uzvarēs, tad labi, lai jau pret mani kaut ko tādu attiecina,» uzsvēra Girkins.

Viņš ir arī pārliecināts, ka Hāgas tribunāls viņam nedraud. Girkins norāda, ka Donbasa liktenis tiks izšķirts nevis karalaukā Ukrainas austrumos, bet gan Kremļa kabinetos Maskavā.

«Diemžēl, vai arī par laimi, no kuras puses to skatās, ja Maskava palīdzēs abām jaunajām valstīm, tad tās netiks atdotas atpakaļ Ukrainai. Tendences par to liecina, un ir skaidrs, ka abas jaunās republikas izdzīvos. Es domāju, un ceru, ka agri vai vēlu abas valstis iekļausies Krievijas sastāvā. Tieši par to arī cīnās cilvēki Donbasā - viņiem nav vajadzīga sava neatkarība, viņiem ir vajadzīga Krievija. Taču pagaidām, diemžēl, šajās valstīs viss notiek pretēji iedzīvotāju interesēm, un tām uzreiz vajadzēja nonākt Krievijas sastāvā,» noslēdz Girkins.

Komentāri (87)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu